Santa Coloma de Farners acollirà un postgrau d’ensinistrament de gossos de recerca i rescat

Unitat Canina dels Bombers de Catalunya

Unitat Canina dels Bombers de Catalunya

El curs està organitzat per la Universitat de Barcelona i es farà al Centre Esportiu Caní la Selva de Santa Coloma, amb la col•laboració de l’Ajuntament. L’objectiu és d’integrar coneixements de diferents àmbits i desenvolupar-los amb la finalitat de dur a terme el treball de recerca i salvament amb gossos ensinistrats. És la primera vegada que es fa un postgrau d’aquestes característiques a l’Estat Espanyol.

El curs està dirigit a aquelles persones que treballin o vulguin treballar en l’àmbit del Salvament de Víctimes amb gossos ensinistrats per a tal fi, ja sigui en entorns rurals, catàstrofes, allaus, entre d’altres. També està destinat a aquelles persones que vulguin millorar els seus coneixements sobre el comportament caní i les seves aplicacions dintre del àmbit de l’ensinistrament.

Aquest ensenyament preveu la possibilitat d’admetre alumnes que no siguin titulats universitaris i que optaran a l’obtenció d’un títol d’extensió universitària.

El postgrau començarà el mes de gener de l’any vinent a les instal•lacions del Centre Esportiu Caní la Selva, situat al costat de l’Escola Forestal de Santa Coloma de Farners. Les classes teòriques es faran a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli.

La unitat canina de rescat dels bombers va néixer a Santa Coloma de Farners a la dècada dels anys 90. Des de llavors la formació ha estat constant i han superat les proves d’homologació, especialitzant-se en rescats de gran àrees, per exemple, en la recerca de gent que s’ha perdut al bosc o en espais grans. Darrerament també s’han format en rescats en situacions d’allau o esllavissaments.

Els directors del postgrau són Salvi Figueres Ciurana i Ramon Pampin Sampayo.