Una ratafia de La Cellera de Ter guanya el Concurs de la Ratafia de Santa Coloma de Farners d’enguany

Celebració del Concurs de la Ratafia

Celebració del Concurs de la Ratafia

Lali Boix, veïna de La Cellera de Ter, ha conseguit el primer premi de la 32ena edició de la Festa Concrus de la Ratafia.

El segon premi ha estat per Cristina Pulido, de Salt, i el tercer per a Lídia Cabanillas, de Sant Celoni. Laura Forroy de Santa Coloma de Farners ha rebut el premi a la millor ratafia local.

Els premis es van fer públics anit en el decurs del sopar de la ratafia que va aplegar 574 persones.

Al concurs 2013 s’hi han presentat 196 ratafies, 19 més que l’edició anterior. Entre els participants hi ha ratafiaires de Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Girona, Barcelona, Cassà de la Selva, Amer, Moià, Riudellots, Sant Hilari, la Seu d’Urgell i fins i tot una que ha arribat des de Nova York. El jurat de la darrera fase del concurs ha estat format per Antoni Roig, Xavier Codina, Carme Bosch, Anna Selga i Anna Vicens.

Aquest cap de setmana s’intensifiquen els actes de la Festa de la Ratafia, que va arrencar el passat dijous. Durant aquests dos dies són múltiples les activitats que es poden trobar a la capital de la Selva, totes a l’entorn d’aquesta beguda, la ratafia, que conté l’essència de la terra, de la natura, del paisatge, de cultura, de tradició i de país.