Obertura al públic dels Jardins de les Termes Romanes de Caldes de Malavella

Demà dissabte 18 de desembre s’obriran al públic els Jardins de les Termes Romanes de Caldes de Malavella. L’acte d’obertura, a les 6 de la tarda, comptarà amb la presència dels gegants i capgrossos de Caldes i anirà acompanyat d’una cantada de nadales a càrrec de la Coral Cantaires de Caldes i seguit d’un senzill refrigeri.

Les obres que s’han executat els darrers mesos en aquesta zona han consistit en la recuperació d’un espai en estat d’abandó per a la creació d’una nova plaça pública per gaudi dels caldencs i visitants, així com a restauració d’un nou tram de muralla i dels cupulins existents a la zona, convertint aquesta nova plaça en un perfecte mirador al monument de les Termes Romanes.

Les obres, que encara continuaran uns mesos en el sector de les Termes Romanes, tenen un pressupost aproximat de 600.000 euros, finançat en un 75% pel Ministeri de Foment, a través d’un conveni signat amb l’Ajuntament de Caldes dins de les subvencions de l’1% cultural.

Paral·lelament, la brigada de restauració i manteniment de monuments de la Diputació de Girona està efectuant una intensa campanya de recuperació de les Termes, treballs que encara s’allargaran uns mesos i que, un cop acabats, significaran la recuperació total d’aquest monument i la seva museïtzació.

Això permetrà al visitant fer un recorregut pel seu interior en les seves visites. Aquesta obra s’emmarca dintre del pla de recuperació de patrimoni històric que du a terme l’Ajuntament de Caldes que inclou, entre d’altres, l’antic escorxador, el Casinet de la

Font de la Vaca, Cal Ferrer de la Plaça o el Castell de Caldes, on el proper dia 19 s’hi reobrirà l’exposició dedicada al Camp dels Ninots, que els últims mesos ha estat itinerant per diferents municipis de Catalunya.

 

IV MERCAT DE NADAL: DIUMENGE 19 DE DESEMBRE

El Mercat de Nadal va néixer ara farà 4 anys per promoure el comerç local, realitzar compres d’última hora abans de les festes nadalenques i realitzar un seguit d’activitats promogudes per diferents empreses i associacions de Caldes. El diumenge 19 de desembre i coincidint amb el mercat dels diumenges, es celebrarà durant tot el dia el IV Mercat de Nadal a la plaça del nou Ajuntament i al carrer Vall·llobera.

Durant tot el dia hi haurà la botiga al carrer, activitats infantils, el Mercat de Joguines de 2a. mà i parades de productes artesanals. Durant el migdia es cuinarà la tradicional escudella solidària a càrrec del Pub Tèrmic a benefici de la Marató de TV3. A la tarda se celebrarà el tradicional Gran Caga tió a càrrec de l’Associacíó Caldes Comerç i una xocolatada popular.

Edició i fotos: José Fernández