Presentació de la novel·la «Matins grisos» de Joan Adell al Centre Catòlic de Blanes

Ahir a la tarda es va presentar a l’Auditori del Centre Catòlic de Blanes novel·la «Matins grisos» del blanenc Joan Adell.

La presentació va comptar amb la presència de l’autor, de la periodista Mónica Huget, de l’alcalde de Blanes, Josep Trias, i l’editor Joan Simon (Angle Editorial).

La sala es va omplir de persones que volien conèixer les explicacions de l’autor i de Huguet i Simon. 

Aquesta és la síntesi de «Matins grisos»: La novel·la arrenca amb la coneixença de Pere Llopart, un jove advocat, i Anna Grau, filla d’un empresari del tèxtil, mentre tenia lloc una de les últimes execucions públiques a Barcelona.

 

S’enamoren, festegen i el dia que anuncien el seu compromís, els pares d’ella moren en l’atemptat del Liceu.

Com si aquest fet sagnant caigués sobre ells com un es tigma, la seva relació personal se’n ressentirà profundament i també les que viuran els seus descendents, amb amors no correspostos, adulteris, relacions frustrades i matrimonis esquerdats.

A cavall de Barcelona, París i Santelm (una població de la costa catalana), els membres de la família Llopart busquen insistentment moments comuns de felicitat. Però massa sovint els Matins són grisos, bruts, dolorosos.

Esplèndid retrat en gris d’una nissaga burgesa i d’un segle convuls. Un al·legat contra la pena de mort i la violència política.

Edició: José Fernández – Fotos: Joaquim Robert