El ple de Lloret de Mar aprova avui el pressupost del 2011

L’Ajuntament de Lloret de Mar té previst aprovar aquest vespre un dels pressupostos més continguts dels darrers anys com a resposta a la difícil situació econòmica global. El pressupost del 2011 serà de 55.231.559 euros. L’alcalde de Lloret, Xavier Crespo, afirma que «ens trobem en un moment de desacceleració de l’esforç inversor, però coincideix amb la finalització d’un nombre molt important d’infraestructures, com són els diferents equipaments que inclou la Casa de la Cultura i el nou Teatre. Actualment, la nostra vila està finalitzant l’actualització i modernització dels seus serveis i, en el futur, ens centrarem en abocar els nostres esforços en la gestió i millora dels processos interns que han de permetre l’optimització dels recursos públics i l’estalvi econòmic».

 

 

 Tot i això, Crespo assegura que «no només mantindrem sinó que incrementarem les partides socials un 3’5%, conscients que moltes famílies es troben en una situació crítica des de fa temps». Per altra banda, cal recordar que l’Ajuntament de Lloret va aprovar recentment una modificació de crèdit per fer front a les inversions de l’any vinent. Lloret va portar a terme aquesta modificació fruit de l’entrada en vigor de la nova Llei de Pressupostos de l’Estat que, a partir de gener, no permetrà endeutar-se a la majoria d’Ajuntaments; i també, d’aquesta manera, donar resposta als compromisos adquirits de la legislatura.

El total destinat a inversions per a l’any 2011 puja prop d’11 milions d’euros, que inclou els 4,9 milions d’euros de la modificació de crèdit i 5,6 milions d’euros, que permetran acabar obres esportives i culturals, així com els seus entorns. També s’invertirà una gran quantitat d’aquests diners en millores d’obra pública i equipaments educatius i socials.

Les principals inversions fan referència a la construcció de la Planta de Triatge (amb 2,8 milions d’euros), l’inici de construcció de la nova caserna de la Policia Local (2,4 milions d’euros); o la millora de diverses vies públiques, amb la renovació de paviments i serveis en sectors com les urbanitzacions Suro Gros, La Tortuga o Lloret Residencial (amb 2,4 milions d’euros).

Es reformarà la Plaça Germans Maristes

També es destinaran uns 650.000 euros a la remodelació de la Plaça Germans Maristes (coneguda popularment com la Plaça de la Magnòlia), uns 420.000 euros a la remodelació dels carrers Vicens Bou i Hipòlit Lázaro, i uns 327.000 euros per la reparació de les voreres de l’Avinguda Just Marlès. Aquestes inversions permetran millorar l’entorn més proper a la Casa de la Cultura, porta d’entrada al casc antic, així com un dels principals punts turístics de la població.

També es destinaran altres quantitats a la rehabilitació i ampliació del cementiri (130.000 euros) i a la creació de bucs d’assaig a la Casa de la Cultura (133.000 euros).

Xavier Crespo remarca que «des de l’inici, l’aposta de l’equip de govern ha estat treballar per reequipar i posar al dia els diferents serveis bàsics en concordança amb el fort augment poblacional que ha viscut el municipi. En paral·lel, adaptar la destinació a les noves demandes del sector turístic».

L’alcalde explica que «es serà extremadament curós amb les despeses; hi haurà contenció en despesa corrent, però mantenint el compromís, per exemple, de la consolidació de les 100 places de policia local i de dotació de personal qualificat per a la Casa de Cultura (biblioteca i benestar social)”. Crespo conclou que “cal fugir de posicionaments pessimistes, fer front de manera responsable i decidida a la situació actual global, i això ho farem, ja que mantenim la decisió ferma de treballar per tirar endavant el municipi».