Lloret restaurarà «Es tint de ses xarxes» i el farà visitable

La Confraria de Pescadors de Lloret i l’Ajuntament de Lloret de Mar han signat un conveni a través del qual el consistori es compromet a aportar prop de 37.000 euros per a rehabilitar «Es tint de ses xarxes», que és una antiga casa de pescadors propietat de la Confraria on antigament es tenyien les xarxes per anar a pescar i que va estar en actiu fins als anys ’60.

Entre els objectius de l’Ajuntament de Lloret, hi ha l’estudi, investigació, salvaguarda, conservació, interpretació i difusió del patrimoni cultural de la vila.

Per aquest motiu, ara és vol rehabilitar aquest espai i posar-lo en valor com un annex al Museu del Mar. D’aquesta manera, també entrarà a formar part del MOLL (Museu Obert de Lloret). El local està ubicat a la travessia de Sant Miquel de Venècia, núm. 6 baixos; i, amb la rehabilitació, es mantindrà un dels pocs reductes de la vila marinera que queden a Lloret.

Les obres s’iniciaran al 2011 i es desenvoluparan d’acord amb el projecte redactat per l’arquitecte lloretenca Sandra Soliguer. Aquest tint junt amb «Sa Perola» de Calella de Palafrugell són els dos únics tints que s’han conservat a Catalunya.

Edició: JFG – foto: Ajuntament de Lloret de Mar