Comunicat del PSC de Tossa per les denúncies de CiU a la Sindicatura de Comptes

La denúncia contra la gestió de l’Àrea Econòmica de l’Ajuntament de Tossa va ser presentada  davant la Sindicatura de Comptes el 8 de Novembre de 2006 per l’actual alcaldessa Immaculada Colom Canal, assessorada i assistida pel seu germà, Miquel Colom, actual advocat municipal i assessor jurídic de l’Ajuntament. El 10 d’agost de 2010 va entrar per  Registre General de l’Ajuntament de Tossa el Projecte d’informe 21/2010-F relatiu a l’Ajuntament de Tossa de Mar, Aspectes puntuals ,Exercici 2006, signat pel Síndic Ernest Sena i Calabuig el qual dictaminava a partir de la informació proporcionada per l’alcaldessa de Tossa.

L’actual dictamen de la Sindicatura de desembre de 2010 repeteix els mateixos continguts que l’anterior, després que l’alcaldessa hagués presentat més al·legacions amb més acusacions que no han sigut tingudes en compte per haver-les presentat fora de termini.

 

Interventora expulsada per l’alcaldessa

La fiscalització realitzada es centra en l’anàlisi de la finalitat a la qual s’han destinat els recursos obtinguts de les operacions de crèdit contractades durant l’exercici 2006 per l’Ajuntament de Tossa i alguns fets relacionats amb els estats financers de l’exercici 2006. Es dóna la circumstància que la interventora que va tramitar aquestes operacions en la legislatura anterior va ser expulsada per l’alcaldessa, per negar-se a informar favorablement els pressupostos il·legals de CiU pel 2008, i per negar-se a fer un informe negatiu de la liquidació del pressupost de l’any 2006. Amb aquest informe CiU perseguia desacreditar la política econòmica de PSC i ERC a l’Ajuntament.

Les acusacions de l’alcaldessa en la seva denúncia davant la Sindicatura sóm molt greus perquè ometen deliberadament documentació dels expedients i perquè fan afirmacions falses sobre els fets i els procediments que demostren que les operacions de crèdit contractades s’ajustaven en tot moment a la legalitat.

La interventora anterior no se’n va poder defensar, i el segon interventor de la legislatura va manifestar en els seus informes les seves discrepàncies davant aquestes denúncies, que finalment varen ser cursades per l’alcaldessa i el seu germà advocat i assessor municipal. El fet que l’alcaldessa hagi tingut tres interventors diferents en tres anys és l’evidència de les discrepàncies insalvables entre el seu equip de govern i l’Àrea Econòmica Municipal.

 

Procediments autoritzats per Economia i Finances

Els procediments que va seguir l’Àrea econòmica de l’Ajuntament de Tossa varen ser en tot moment els autoritzats pel Departament d’Economia i Finances de la Generalitat, responsable de la tutela del Pla de Sanejament Econòmic del Consistori. Des del PSC de Tossa tenim la plena confiança que la tramitació s’ha ajustat a la legalitat vigent , tal i com demostraran els documents que s’han omès quan el procediment ens permeti aportar-los davant del Síndic i del Jutge .

Lamentem l’estil ressentit i covard que caracteritza la legislatura de CiU a l’Ajuntament de Tossa, que  en lloc d’esmerçar els recursos i l’energia en resoldre les mancances dels nostre vilatans, persegueix amb males arts i amb fins reprovables  tècnics municipals  i  regidors electes  d’altres grups del Consistori.