Arbúcies celebra aquest cap de setmana la Fira de Tardor i del Bolet

El diumenge s'oferià degustació de bolets

El diumenge s’oferirà degustació de bolets

La Fira de Tardor i del Bolet s’ha convertit en una de les més seguides al poble d’Arbúcies. Amb l’arribada d’aquesta estació, els arbres i el bosc sencer van canviant de color i perdent la frescor de l’estiu per assolir uns tons més apagats que porten una certa nostàlgia. I al mig de tot aquest panorama, apareixen els bolets de tota mena que porten als nostres boscos una munió de visitants carregats amb els seus cistells… que moltes vegades s’entornen ben buits!

Ja fa anys que a Arbúcies s’organitza a l’octubre la Fira de Tardor. I és un moment molt especial perquè tots aquells aficionats que gaudeixen a la taula de la cuina dels bolets, els puguin veure en directe, amb els seus colors reals i les seves olors, exposats al mig de la plaça de la Vila. Hi sol haver la major part de les espècies comestibles del nostre entorn.

I el dissabte, a les vuit del matí, s’obre fins i tot la possibilitat de fer una sortida, al costat de bons buscadors, per anar a caçar bolets. Si no se’n troben, sempre restarà l’opció de poder-los provar el diumenge al migdia a la degustació que organitza la Unió Boletaire d’Arbúcies.

Entre les moltes activitats que giren entorn del bolet, s’hi poden trobar un taller de fotografia dels bolets de la Vall d’Arbúcies, una demostració de comerç tradicional, amb taller de botifarra amb bolets, una castanyada popular (dissabte 18.30 h), ruta de tapes per 10 bars de la població, que oferiran les seves especialitats amb acompanyament de bolets, i visites guiades al Jardí Dendrològic del Roquer.

El diumenge a la tarda, actuarà el grup d’animació d’en Jordi Tonietti, amb l’espectacle Tocats del Bolet. I al vespre (19.15 h) al gimnàs de l’IES Montsoriu, el Grup de Teatre de Sant Hilari representarà l’obra Burundanga, organitzat per la Penya Barcelonista. A més, es podrà fer una  per 10 bars de la població, que oferiran les seves especialitats amb acompanyament de bolets.