Santa Coloma de Farners ha homenatjat avui al cardenal Narcís Jubany en el centenari del seu naixement

S'ha descobert una placa en record de

S’ha descobert una placa en record del cardenal Jubany / Foto: La Selva Comunica

S’ha descobert una placa commemorativa a la façana de l’església parroquial en presència de l’alcalde, Antoni Solà, el bisbe emèrit de Girona, Carles Soler, i el germà del cardenal Jubany, Josep Maria Jubany.

L’homenatge ha tingut lloc en acabar l’ofici solemne que s’ha fet a l’església parroquial. Narcís Jubany, va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1913. A l’entrada de l’església s’hi han instal·lat plafons amb fotografies de diversos moments de la vida de Narcís Jubany.

El proper dijous 26 de setembre, continuaran els actes d’homenatge al cardenal Jubany, aquesta vegada organitzats per Òmnium la Selva amb la col·laboració de la parròquia de Santa Coloma i l’Ajuntament. A la Casa de la Paraula (20:00h), hi tindrà lloc una conferència a càrrec del Dr. Antoni Matabosch sobre la figura de Narcís Jubany, que portarà per títol “ El cardenal Jubany. Un colomenc al servei de l’Església, de la cultura i del país”. També s’inaugurarà una exposició de fotografies i objectes del cardenal titulada “El cardenal Jubany i Santa Coloma de Farners”.

Narcís Jubany, va ser bisbe de Girona des de 1964 a 1971 i arquebisbe-cardenal de Barcelona, fins l’any 1990. Va morir el 26 de desembre de 1996, als 83 anys.