La Policia Local de Lloret participa en diferents activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

Durant tota la setmana els alumnes de les escoles de Lloret participen en diferents activitats que ha programat la Policia Local de Lloret, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, per millorar els desplaçaments dels escolars i prevenir els possibles accidents.

Amb aquest objectiu es realitzaran desplaçaments segurs en grup amb els alumnes de segon de primària en què els agents els ajudaran a reconèixer els diferents senyals de la via pública i un parc d’educació viària que s’ha ubicat al Pavelló del Molí i en el qual s’iniciarà els alumnes de cinquè de primària en les habilitats i els hàbits relacionats amb l’ús de la bicicleta. En total, 653 nenes i nenes, 340 de segon de primària i 313 de cinquè de primària participaran en aquestes activitats.

Per altra banda, el proper 27 de setembre, en un horari de 9 a 14 hores, s’instal·larà una unitat mòbil de la Inspecció Tècnica de Vehicles destinada a efectuar la inspecció de ciclomotors en la qual tothom que vulgui podrà passar la ITV, sense haver de fer el desplaçament a l’estació d’ITV de Blanes. El preu de la revisió és el mateix, és a dir 20,81 euros (inclou IVA i taxa de la DGT).

Cal recordar que els ciclomotors han de passar la ITV obligatòria a partir del tercer any de la seva matriculació, i posteriorment, han de passar-la cada dos anys. No passar la ITV obligatòria és una infracció greu i suposa una multa de 200 euros i la confiscació provisional del permís de circulació.

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

A més, algunes companyies d’assegurances no responen d’algunes de les clàusules del contracte en cas que el vehicle no tingui la ITV en vigor. L’estació mòbil estarà ubicada a l’avinguda de Just Marlès, davant de l’hotel Helios, entre les 9 i les 14 hores del dia 27, i es podrà passar la ITV sense haver demanat hora prèvia