Convocada la 50ena edició dels Premis Recvll 2014

Guanyadors i jurat dels Premis Recvll 2013

Guanyadors i jurat dels Premis Recvll 2013

Coincidint amb la celebració del 50è aniversari de la seva primera convocatòria, els Premis Literaris Recvll 2014 inclouran en aquesta propera edició un total de sis categories, ja que s’ha afegit la nova modalitat de conte infantil amb la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer. Aquest nou premi està dotat amb 500 euros i el treball que s’esculli guanyador serà publicat per la fundació i serà explicat en la Festa dels Contes de Sant Joan que se celebra a Blanes el 24 de juny.

Pel que fa a la resta de premis, no hi ha cap novetat destacada respecte l’anterior edició del 2013. Així, hi ha el premi de narració Joaquim Ruyra, que té la dotació més elevada, amb 2.500 euros; el premi de poesia Benet Ribas està guardonat amb 1.500 euros; i tant el de periodisme Salvador Reynaldos com el de retrat literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril tenen idèntica quantia econòmica de premi: 800 euros. Per últim, el premi de teatre Josep Ametller està dotat amb 2.000 euros.

Igual que a les anteriors edicions, tots els treballs guanyadors tenen garantida la seva publicació. La darrera convocatòria dels Premis Recvll va comptar amb un total de 168 treballs presentats, una participació que aquests darrers anys ha anat sempre en augment.

Pel que fa a la propera convocatòria del 2014, les bases dels Premis Recvll inclouen que els treballs siguin inèdits i en català, i els aspirants els han de fer arribar abans del 14 de desembre a Recvll. Després que el jurat qualificador hagi escollit els treballs guardonats, el seu veredicte i entrega de premis està previst que es faci públic a la festa anual de la revista i els premis Recvll, que tindrà lloc el 9 de març de 2014.