Lloret tindrà la primera biblioteca pública de Catalunya amb un sistema de radiofreqüència

La nova biblioteca s’ubicarà a la futura Casa de la Cultura de la Plaça Pere Torrent i s’inaugurarà els propers mesos. Estarà eqiuidada amb un sistema de radiofreqüència aplicada als llibres i altres documents de la nova biblioteca, la qual cosa suposarà un doble avantatge. D’una banda, la radiofreqüència permetrà saber si algú es vol endur un llibre sense permís, ja que quan surti per la porta sonarà l’alarma. I d’altra banda, els bibliotecaris ho tindran més fàcil per a identificar i localitzar el producte que busquin, sobretot a l’hora de fer inventari.

La regidora d’Educació, Ester Olive, explica que “s’aprofita l’actual trasllat de la biblioteca per a implantar les etiquetes amb antena en tots els llibres, DVDs, revistes i resta de documents”.
Aquest sistema de seguretat i localització de productes permetrà implantar un servei nou a la biblioteca: l’autopréstec. Quan l’equipament obri portes a la nova seu, a la Plaça Pere Torrent, hi haurà un sistema maquinari que permetrà a l’usuari endur-se llibres o altres documents sense passar pel personal de la biblioteca.

El trasllat va començar a mitjans d’octubre. Des de llavors i fins a finals d’any es classificarà tot el material i se’n comprarà de nou per poder omplir la nova instal·lació. Tindrà 3.000 metres quadrats i serà 10 vegades més gran que la biblioteca actual, la que estava ubicada provisionalment al Centre Comercial Carabela.