600 cantaires de corals europees es donen cita a Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

L’Associació Aplec Cultural Polonès-Català convoca per tercer any consecutiu el Festival Internacional i Concurs de Cançó Mediterrània, que se celebrarà del 18 al 21 de setembre a Lloret de Mar.

L’objectiu d’aquest festival és la promoció de la música catalana a Europa. A més, el festival també serveix per fomentar la coneixença entre corals de diferents països europeus i escoltar repertoris nous i diferents.

Aquesta edició del festival hi participaran disset cors de set països com són Alemanya, Polònia, França, República Txeca, Rússia, Eslovàquia i Catalunya. En total, més de 600 cantaires es donaran cita durant quatre dies a Lloret de Mar. Una xifra que suposa un nou repte de participació, d’organització i de relació entre tots els cantaires.

Segons l’entitat organitzadora, l’Associació Aplec Cultural Polonès-Català, “la gran varietat d’estils i de manera d’actuar i la riquesa dels repertoris fan que festivals com el que acull Lloret de Mar aquests dies resultin d’allò més interessants i enriquidors. A més, afirmen que al voltant de la música, com passa sempre, es produeix també la coneixença i la convivència entre les persones participants”.

El festival comença demà dimecres 18 de setembre amb el concurs de corals a l’església parroquial de Sant Romà. Els cantaires de les corals participaran en el concurs-concert en què es premiaran, entre d’altres coses, la millor interpretació de la música catalana, de la música sacra i també la millor interpretació d’una sardana. El concert final tindrà lloc el dissabte 21 al Teatre de Lloret a les 20.15 h.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Cal destacar que cadascuna de les corals inclou en el seu repertori un tema en català. Justament per fer un reconeixement a l’esforç fet per les corals per acostar-se a la llengua i la cultura catalanes, l’Oficina de Català de Lloret els lliurarà un diploma commemoratiu.

Des del Festival Internacional i Concurs de Cançó Mediterrània de Lloret de Mar es pretén que festivals d’aquesta mena serveixin d’aparador d’aquest gènere musical a la vegada que es busca la promoció de la música i la tradició musical catalana. Així, entre el repertori de les corals que participen en el festival hi consten temes tant emblemàtics com “El Cant de la Senyera”, “El Meu Avi”, “El Cant dels Ocells”, “La Gavina” o “El Rossinyol”, entre d’altres.