L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners presenta un recurs d’alçada contra la MAT

Antoni Solà

Antoni Solà

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, ha interposat el recurs contra la resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines, en relació al brancal de la MAT que va de Sentmenat a Bescanó. Aquest brancal afecta mediambientalment i visualment un dels paratges més estimats i valorats pels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma de Farners.

En el ple d’anit al consistori colomenc es va donar compte de la presentació d’aquest recurs d’alçada. L’alcalde, Antoni Solà, va assegurar que «ens sentim enganyats. Des dels seus inicis es va justificar per poder subministrar energia al Tren d’Alta Velocitat. Però veiem que el tren està funcionant sense aquest brancal».

«Tampoc ens serveix l’argument que és per reforçar el subministrament de la Selva, si tenim en compte que el consum elèctric ha baixat un 15% ja que malauradament hi ha menys activitat econòmica i empresarial i pel que fa al consum de particulars, també és més baixa ja que s’està estalviant». L’alcalde va afegir que aquesta línia «és molt perjudicial per Santa Coloma ja que agredeix una zona natural, paisatgística i turística molt important».

Solà manté contactes amb la Generalitat en els que mostra la seva preocupació per la construcció d’aquest brancal. L’any 2007, el govern de la Generalitat va concloure que aquest brancal era la millor opció i per tant ara la darrera paraula la té el govern de Madrid. Tot i així, segons va dir l’alcalde «la Generalitat ens ha assegurat que ens ajudarà en tot el que sigui possible per aturar aquest brancal de la MAT».

La intenció de l’alcalde de Santa Coloma es presentar un nou recurs quan d’aquí a uns mesos es presenti el projecte executiu.

El passat mes d’agost, Antoni Solà ja va anunciar les mesures que prendria per oposar-se a la construcció del brancal. En aquella ocasió, a més, va anunciar que té previst convidar els responsables del projecte a visitar in situ els espais afectats per la MAT per explicar-los de primera mà el dany que aquesta infraestructura causarà en un entorn privilegiat, de gran bellesa i gran valor sentimental per als seus habitants.