El curs escolar s’inicia amb tota normalitat a la comarca de la Selva

El curs escolar 2013/2014 s’ha iniciat aquest dijous amb tota normalitat a la comarca de la Selva, segons ha confirmat la consellera d’Ensenyament al Consell Comarcal, Natàlia Figueras. Els alumnes de Primària han començat avui i està previst que demà ho facin els de Secundària.

Enguany, un total de 1.800 alumnes de la comarca utilitzaran el servei de transport escolar, que es repartiran en un total de 55 rutes. Del total d’aquests alumnes, la meitat són usuaris de transport obligatori i gratuït, i la resta, de pagament. El cost del servei de transport escolar és d’1,6 euros el dia (anada i tornada).

Quant al menjador escolar, la consellera d’Ensenyament ha explicat que la implantació de la jornada continuada en la majoria d’instituts ha reduït el nombre d’usuaris en aquest curs. I és que, tal com ha recordat Figueras, el menjador escolar havia arribat a servir prop de 4.000 menús diaris –fa dos cursos- respecte dels 2.700 que servirà en el present curs, 2013/2014. El preu del menjador escolar als centres gestionats pel Consell Comarcal de la Selva ha disminuït del 6,10 al 5,72 euros per menú.

Pel que fa a les beques de menjador, el Consell Comarcal de la Selva ha concedit 850 ajuts d’un total de 1.350 peticions, per un import de més de 500.00 euros, si bé en aquest moments està en marxa el procés de recepció de noves peticions i l’estudi de reclamacions. Els ajuts atorgats cobreixen aproximadament el 50 i el 75 % del cost del menú escolar.

Finalment, la consellera d’Ensenyament, Natàlia Figueras, ha comunicat que «el Consell té previst instaurar una dotació extraordinària per atendre necessitats extremes dels escolars de la comarca de la Selva i atorgar ajuts que arribin a cobrir el 100 % del cost del menjador per garantir l’accés als infants amb risc».