Exposició de puntes de coixí a la biblioteca municipal de Lloret de Mar

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Lloret de Mar inaugura aquesta setmana una nova exposició centrada en les puntes de coixí. Ubicada a la Sala d’Exposicions de la biblioteca bunicipal, la mostra es presenta sota el títol de Natura i el tema predominant en aquesta edició és la punta aplicada a la roba i als complements.

L’exposició, que es pot visitar fins el 12 de setembre, és una mostra de puntes clàssiques i contemporànies, tant blanques com de color. En total veurem exposats un centenar de quadres de tots els estils: punta clàssica, modernista, contemporània… A més, també s’hi exposaran ventalls, guants, mocadors i per vestir la llar, estovalles, llençols…

Natura s’inaugurarà demà dimecres 28 d’agost a les 19 h de la tarda. Els horaris per visitar l’exposició són de dilluns a divendres, de 10.00 h a 14.00 h hores i de 16.00 h a 20.30 h a la sala d’exposicions de la biblioteca municipal (plaça Pere Torrent s/n). A Lloret de Mar la tradició de fer puntes al coixí li ve de lluny.

Però en aquest darrer segle el món de les puntaires ha canviat molt. D’aquelles dones i nenes que es reunien a les eixides i als carrers, ara en queden sobretot les associacions que treballen perquè no es perdi aquest art. Segons la responsable de l’exposició, Lolita Ràfols, «la mostra que aquests dies hi haurà a Lloret és una bona oportunitat per veure i admirar tot el que es pot fer amb els boixets» Ràfols ho resumeix així: «una punta de coixí és una poesia feta amb fil».

Les puntaires de Lloret organitzen regularment una exposició dels seus treballs en la qual s’homenatja i es dóna visibilitat pública tant a les puntaires com a les seves creacions fetes amb les puntes al coixí. A més de les puntaires de Lloret, en aquesta ocasió, també hi han col·laborat amb els seus treballs, les puntaires de La Garriga i d’Arenys de Munt.

La mostra, que es podrà visitar fins el 12 de setembre, coincidirà amb la celebració de la II Fira Internacional de Puntaires de Lloret, que se celebrarà el cap de setmana del 6 al 8 de setembre. A la Fira hi participaran un total de 16 associacions de puntaires. La majoria provenen de Catalunya però per primera vegada ha confirmat assistència una associació de puntaires de Rússia. També vindran a Lloret puntaires de l’Estat Espanyol, França i Bèlgica.