Èxit del 5è Aquatló Popular Vila de Blanes amb 350 participants

El passat diumenge va tenir lloc a Blanes la cinquena edició de l’Aquatló Popular Vila de Blanes, organitzat pel Club Triatló i l’Ajuntament, que va comptar amb la participació de 350 atletes, el màxim d’inscrits previstos per l’organització.

L’Aquatló Popular Vila de Blanes consta de tres seccions amb dues modalitats: primer es fan 400 metres en natació, després 4 Km corrent i per últim, de nou, 400 metres nedant. L’any passat la novetat ja va ser que es va permetre la inscripció per equips, de manera que un fa la prova de natació i l’altra en atletisme. Enguany el canvi que s’ha fet ha estat en el recorregut de carrera, i enlloc que els participants fessin un nombre determinat de voltes al circuit del passeig, es va allargar fins ben bé la punta del port, de manera que tan sols s’havia fer una sola volta.

El primer en creuar la línia d’arribada va ser el triatleta del Team Triatló Calella Carlos Galindo, que va invertir 25’08 minuts en fer tot el recorregut. Per la seva banda, la primera classificada en categoria femenina va ser Anaïs Rivas, que ja va guanyar l’Aquatló de Blanes l’any passat i que va tardar 28’33 minuts.

Des que la prova es va posar en marxa fa cinc anys, l’objectiu del Club Triatló Blanes ha estat sempre molt clar: popularitzar la pràctica esportiva i que els participants gaudeixin de l’experiència. Un altre factor que s’ha mimat especialment ha estat cobrir els aspectes logístics i organitzatius. Els voluntaris i voluntàries del Club Triatló Blanes tenen cura de tots els detalls, com per exemple que, conforme van acabant la prova, els participants poden reposar forces i refrescar-se a les carpes habilitades.

L’Aquatló es va tancar amb el lliurament de premis que es va fer començant per la categoria d’individuals masculí. El tercer lloc va ser per Quim Sánchez, del Club Natació Vilafranca, amb un temps de 26’18 minuts, i la segona plaça la va aconseguir Pol Gil, del Club Natació Vallirana, que va fer l’aquatló en 26’05 minuts. Com dèiem abans, el guanyador va ser Carlos Galindo, que va tardar gairebé un minut menys en fer tota la prova.

En individuals femení, la tercera plaça va ser per Judith Baltrons, que va invertir 33’39 minuts en fer l’aquatló, el segon lloc va ser per Monica de la Encina, amb un temps de 30’34 minuts, i la guanyadora, Anaïs Rivas, que va fer la prova en gairebé 2 minuts menys que la segona classificada.