El ple de Tossa de Mar aprova la modificació del POUM

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tossa de Mar (CiU) ha impulsat durant aquest mandat la modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), aprovat l’any 2006 per l’anterior govern de PSC i ERC, per resoldre’n les mancances i deficiències.

L’aprovació provisional d’aquesta modificació al ple celebrat el passat dimecres tan sols ha rebut 21 al·legacions. Aquest reduït nombre d’al·legacions contrasta, segons un comunicat de l’Ajuntament, amb les més de mil que va rebre el Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) de 2006 (504 al·legacions a la primera aprovació inicial i 578 al·legacions a la segona aprovació inicial).

De les 21 al·legacions, la meitat s’estimen total o parcialment i la resta es desestimen.

L’equip de govern de CiU atribueix la nul·la conflictivitat generada pel projecte al gran esforç de consens desenvolupat durant la redacció del document amb els diferents col·lectius d’afectats, amb els quals s’han treballat les solucions que s’han hagut de donar als deu extensos àmbits territorials als quals afecta el projecte.

Els objectius generals de la modificació que es vol aprovar són:

1.-Resoldre d’una forma global i integrada les limitacions i riscos que determina i concreta l’estudi d’inundabilitat de la riera de Tossa.

2.- Ordenar les zones del poble que el POUM 2006 havia deixat pendent de regular, fet que impedia la renovació i reforma dels immobles afectats.

3.- Establir les condicions urbanístiques que facilitin la recuperació i millora de l’activitat econòmica i turística de la població, tot incorporant una qualificació expressa per aquest ús i preveient noves reserves de zones hoteleres.

4.- Refondre en un únic document la resolució dels recursos estimats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la resolució d’errades o incoherències detectades.

Notícia relacionada: «El PSC va a la fiscalia pel POUM de Tossa per possibles tractes de favor», a www.elpunt.cat.