Demà comença la 87ena temporada sardanista a Lloret de Mar


A partir de demà arriba la 87ª temporada de sardanes a Lloret de Mar. En total s’han programat 16 audicions, una per setmana, fins el 21 de setembre. Enguany les audicions es presenten amb un fil conductor, una denominació comuna: gairebé totes han programat una sardana del mestre Xavier Forcada, el músic homenatjat a l’Aplec de la Sardana de Lloret d’aquest any.

Demà dissabte s’inicia doncs la nova temporada sardanista, a partir les 22:30 hores, i l’espai és el de sempre, la cèntrica Plaça de la Vila. La cobla que donarà inici a la temporada és una formació de primera ordre, la Jovenívola de Sabadell, la mateixa cobla que tancarà el cicle el dissabte 21 de setembre. Com ja és habitual a Lloret totes les cobles començaran les audicions amb dues sardanes de concert i 5 sardanes per ballar.

El regidor de cultura, Arseni Frigola destaca que poques poblacions catalanes “poden presumir d’una trajectòria tan llarga”. Des de llavors s’ha anat convertint en una tradició que han mantingut al llarg del temps entitats i el mateix ajuntament.