Cinc municipis de l’Alt Maresme ofereixen assessorament als seus joves per realizar estades a l’estranger

mobilitatEls ajuntaments de Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Tordera i 12 poblacions més del Maresme, amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme, han posat en marxa de forma mancomunada el nou servei d’assessoria de Mobilitat Internacional per a joves.

Aquest nou servei sorgeix de l’experiència que ja van dur a terme 8 ajuntaments de la comarca de l’octubre de 2012 a març de 2013 com a prova pilot. L’experiència va ser prou exitosa i ha afavorit que actualment siguin 17 ajuntaments els que hi participin mancomunadament.

La nova posada en marxa d’aquest servei té per objectiu millorar i ampliar els recursos que els serveis i equipaments juvenils posen a l’abast dels joves, amb la intenció de facilitar que els i les joves puguin disposar de més eines i oportunitats per plantejar el seu itinerari personal.

Es tracta de promoure i assessorar de manera personalitzada sobre propostes relacionades amb estades internacionals de diversa tipologia: intercanvis interculturals, formació, voluntariat, feina, pràctiques, projectes europeus, estades professionals, etc. que permetin obrir el camp de possibilitats i oportunitats dels i les joves del Maresme. El servei s’adreça tant a joves a títol individual com a entitats i associacions juvenils i/o associacions que treballin amb joves.

El servei compta amb 3 espais d’atenció i assessoria presencial situats a 3 punts de la comarca: Vilassar de Mar ( equipament juvenil Can Jorba) dimecres a la tarda, Mataró ( Oficina Jove del Maresme- Sidral, C.C Cabot i Barba) dimarts a la tarda/ divendres matí i tarda, Malgrat de Mar (Centre Cívic) dijous a la tarda. També es programarà una agenda mensual de tallers sobre diferents temàtiques d’interès a diferents municipis vinculats amb el servei.

D’altra banda, els i les professionals dels Serveis de Joventut dels ajuntaments implicats, reben formació especialitzada en l’àmbit per poder atendre i facilitar una primera orientació als joves i entitats dels seus municipis.