El Consell Comarcal de la Selva continua impulsant el producte pesquer de la Selva Marítima

Imatge de la jornada celebrada a la Confraria de Pescadors de Blanes / Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha pogut donar continuïtat al projecte de promoció del peix de proximitat i del sector pesquer de la comarca iniciat l’any passat durant aquest any.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquesta iniciativa, que porta per títol Els recursos vinculats al sector pesquer a la Selva Marítima: creació de material audiovisual i accions de promoció, està cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el suport del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava.

El projecte ha permès l’edició d’un vídeo i altre material promocional que dona a conèixer i posa en valor el sector de la pesca, el peix de proximitat i la gastronomia.

El president del Consell Comarcal de la Selva, ha assenyalat que «l’objectiu és també reivindicar el món marítim i pesquer com a element d’identitat del territori de la Costa Brava sud: Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar».

El material audiovisual elaborat sota el lema la Selva Marítima.Territori Pesquer permet disposar de recursos propis en formats diferents per poder realitzar campanyes de promoció i difusió del sector, del producte pesquer de proximitat i del patrimoni material i immaterial relacionat.

Jornada a la Confraria de Pescadors de Blanes

En el marc d’aquest projecte s’ha celebrat una jornada a la Confraria de Pescadors de Blanes que ha comptat amb una quinzena d’agents turístics. Durant la sessió s’han exposat també les iniciatives que s’estan impulsant per crear producte turístic entorn de la llotja i la subhasta del peix de Blanes, una de les més importants de la Costa Brava.

Hi ha participat el Museu de la Pesca de Palamós, que ha exposat les aportacions del turisme pesquer a la millora del sector i també Grenyal-Aula Gastronòmica de Blanes que han explicat les visites guiades a la llotja, tallers de cuina marinera i altres activitats i experiències que ofereix a tothom que està interessat en àmbit.