Concentració a Blanes per rebutjar la inhabilitació del president de la Generalitat

Ajuntament de Blanes

Aquest vespre els grups polítics municipals han participat en una junta de portaveus convocada per la via d’urgència per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, per consensuar un manifest. Es tractava d’acordar una declaració institucional de l’Ajuntament de Blanes en relació a la sentència del TSJC que ha inhabilitat al president de la Generalitat, Quim Torra.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La junta de portaveus ha començat a les 18:15 hores i ha finalitzat minuts abans que comencés a les 19 hores la concentració de rebuig que ha tingut lloc davant l’edifici consistorial. Finalment s’ha acordat, sense unanimitat de les forces polítiques participants però sí amb una majoria de representants, una declaració institucional del consistori blanenc.

Tot just acabada la junta de portaveus ha començat la concentració davant l’edifici consistorial, convocada per ANC i Òmnium Cultural sota el lema ‘La repressió no ens atura. Defensem la llibertat d’expressió’. Les dues entitats convocants han llegit els respectius manifestos de rebuig, i la mobilització s’ha tancat entonant l’Himne Nacional de Catalunya.

Declaració Institucional Ajuntament de Blanes

La Declaració Institucional de l’Ajuntament de Blanes se suma als municipis d’arreu del territori que aquest mateix dilluns ja han rebutjat rotundament la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar al president de la Generalitat, escollit democràticament pel Parlament de Catalunya. En el text s’especifica que ‘davant una justícia que ha vulnerat l’Estat de Dret’ es volen manifestar fins a cinc punts. Són els següents :

1. Ens sembla una sentència judicial desproporcionada en relació als fets què es tractaven, independentment de la persona que ocupi la presidència. Amb aquesta resolució entenem que la justícia ha incorregut en una greu irresponsabilitat. Reivindiquem l’autogovern català, un respecte a les seves institucions i l’exigència de reforçar-les.

Ajuntament de Blanes

2. Creiem fermament en la Democràcia, i només entenem un estat que garanteixi la separació de poders i respecti i asseguri els principis bàsics d’aquest ordre. Demanem una justícia justa, ponderada i equilibrada. Una justícia que doni garanties a l’estat i a tota la ciutadania.

3. Treballarem conjuntament perquè aquest sigui l’últim acte d’una dinàmica de judicialització de la política que s’està aplicant des de fa massa temps. Aquest no és el camí per acostar-se el màxim possible a la resolució del conflicte.

4. Som al principi d’un camí que ens comprometem a recórrer des del diàleg en la recerca de solucions. La reforma del Codi Penal que ha endegat el govern estatal no és la solució definitiva per a resoldre la problemàtica dels presos i preses polítiques i polítics, però considerem que és un pas imprescindible per assolir-la.

5. Reiterem que cal que es tingui el màxim respecte per les institucions catalanes i els nostres representants escollits democràticament, perquè només amb unes institucions fortes i respectades podrem créixer com a país.