L’Espai Agrari de la Baixa Tordera fa les primeres passes per a la seva creació

Blanesaldia.com

Els Ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera, Palafolls i Santa Susanna, juntament amb 2 sindicats de pagesos i 3 cooperatives agràries de la zona, han signat aquest dimecres 15 de novembre la carta fundacional per a la gestió i desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

Aquest és el primer pas d’un projecte comú entre les 5 poblacions per dotar-les d’un instrument que integri les seves condicions agràries, paisatgístiques i culturals. Un dels objectius és donar valor afegit al sector des de diferents vessants.

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol tenir en compte les necessitats productives del sector tot impulsant plans i programes que serveixin per consolidar les empreses que ja existeixen i fomentar-ne els nous emprenedors.

Un altre dels objectius és contribuir al prestigi de les produccions agràries obrint el sector des de la perspectiva gastronòmica i turística. Durant el proper any s’estudiarà quina forma jurídica té l’entitat, i com s’activa amb el suport de la Diputació,  elaborant un PlaGeneral i un altre Pla d’Actuació.

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera també fomentarà l’alimentació saludable i de qualitat per als ciutadans.

Text: Ona Malgrat