La Diputació signa el conveni pel qual destinarà 15,1 milions a ens públics locals i comarcals

Eddy Kelele

Eddy Kelele

Avui ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni de col·laboració per al desenvolupament del Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local 2016 al Palau de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat i les quatre diputacions catalanes han acordat que aquestes cobriran el deute que el govern autonòmic té amb els ajuntaments i consells comarcals. Concretament, la Diputació de Girona destinarà un total de 15,1 milions d’euros als ens locals i comarcals, i actuarà segons les pròpies obligacions, de manera que garanteixi els principis de solidaritat i equilibri intermunicipal en el marc de la política econòmica i social.

Durant l’acte, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, ha destacat que «els ens locals i municipals disposaran de la liquiditat al més aviat possible», i ha afegit que «fer efectiva aquesta actuació d’assistència no hauria estat possible sense la bona coordinació entre l’Administració local i la Generalitat de Catalunya».

També, Vila ha valorat que «aquest conveni de col•laboració és un fet de justícia amb els nostres ajuntaments, que durant la llarga situació de crisi econòmica i financera han estat garantint la prestació de serveis, així com desplegant activitats per a la reactivació econòmica local».

Els crèdits susceptibles de ser inclosos en aquest pla són les obligacions reconegudes per la Generalitat de Catalunya que corresponen al PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis) del curs 2014¬–2015, a les renúncies de les anualitats del PUOSC 2011–2012 i al FCL (Fons de Cooperació Local) de les comarques de Girona. Aquesta aportació econòmica contribuirà a rebaixar l’endeutament dels municipis gironins.

A l’acte de signatura hi han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, tots ells acompanyats per les autoritats corresponents.