Santa Coloma de Farners posa en marxa un cicle de conferències per dinamitzar l’economia local i comarcal

El cicle Re-mou, organitzat per les regidories de Desenvolupament Econòmic i Turisme, comença el proper dijous 8 de setembre amb la xerradal’anàlisi d’Esteve Vilanova” del llicenciat en direcció d’empreses per Essade, columnista d’El Punt i l’Avui, Esteve Vilanova. L’objectiu d’aquesta acció municipal és el de dinamitzar la indústria, l’empresa, el comerç, l’emprenedoria, les persones en situació d’atur, orientar als joves i als pares i moltes altres situacions que es poden donar.

La regidora de desenvolupament econòmic i turisme, Cristina Trias, ha explicat que “Santa Coloma ha crescut molt, la comarca també i molts dels empresaris, petits empresaris, gent nova que ha arribat ja no ens coneixem i la proximitat amb Girona ens porta a contractar serveis que moltes vegades ja són a la nostra població però no en tenim coneixement”.

L’objectiu d’aquest cicle és, segons explica Cristina Trias “intentar que la gent de valor que volem portar, provoquin, ajudin, donin a la vila i a la comarca una nova direcció o un reafirmament de que ho estan fent bé. Des de l’Ajuntament volem provocar una obertura més gran de mires que degut al desencís actual es pot veure afectada i podem caure en el tancar els ulls i esperar que passi la crisi. Creiem que així no es supera, sinó que es supera obrint més els ulls, encarant-la. Volem intentar generar il·lusió a aquells que comencen, crear iniciatives que molts no s’han plantejat i promoure des de la capital de la selva un teixit empresarial que ajudi a la comarca i al país”.

Al cicle Re-mou es convidarà empresaris i emprenedors locals que ham triomfat arreu amb les seves iniciatives per tal que expliquin les seves experiències “hi ha molts colomencs amb talent que estan treballant i triomfant dins de diferents sectors, a Santa Coloma de Farners mateix, i a molts altres llocs de Catalunya i fora del país. Exemples pròxims que poden fer de revulsiu, generar inquietuds, veure com poc a poc hi ha sortida. Perquè si alguna cosa trobo a faltar quan participo a altres jornades d’aquest tipus, és precisament això, exemples pròxims”.

“La majoria de les persones que ens vindran a explicar la seva experiència són gent propera que han innovat i tingut èxit en poc temps i a gran escala. Aquest són pocs, malauradament, i privilegiats. Pot donar la sensació, doncs, que és fàcil ser un empresari d’èxit. Però la realitat és una altra. Tens una idea i pots guanyar-te la vida, sortir de l’atur, incrementar la productivitat i anar fent però sempre tocant de peus a terra. Ens interessa i molt generar un punt de trobada on sorgeixen sinergies que afavorien a tots els col·lectius econòmics o no i reactivin l’activitat local i comarcal en tots els àmbits. Ens agradaria que vingués gent de tota mena. Per què no se sap mai d’on pot venir la idea”.

 

Aquest cicle de xerrades a està previst fer-lo el segon dijous de cada mes amb propostes que giraran entorn a tot el que pugui afectar als diversos sectors de la societat i economia.