Els hotels de Lloret podran llogar els baixos a botigues o restaurants

Arxiu Blanesaldia.com

Arxiu Blanesaldia.com

Els hotels de Lloret de Mar podran obrir botigues i restaurants a la planta baixa dels establiments. La mesura, que té per objectiu oferir noves oportunitats al sector, es va aprovar en el darrer plenari, a través d’una modificació puntual del pla general.

Tots els grups i regidors hi van votar a favor, excepte ICV-EUiA que opina que l’acord només beneficia els hotelers en detriment de comerciants i restauradors.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, de CiU, considera que l’acord ha de donar un cop de mà a tots els sectors empresarials. Martínez explica que tot plegat s’origina en el context de crisi i en les demandes dels hotels per poder rendibilitzar el negoci i tenir els establiments oberts durant més temps. En aquest sentit, el regidor afegeix que volen importar a Lloret el model que impera a Barcelona per a «dinamitzar el comerç local».

En aquest sentit, els hotels podran llogar els locals situats als baixos de l’establiments a botigues o restaurants. Seran negocis independents de l’hotel, però sempre seran d’arrendament, no de compra.

Jordi Martínez subratlla que la modificació urbanística, en cap cas, no permet augmentar el nombre d’habitacions ni incrementar l’edificabilitat. La reforma és només per «dedicar-ho exclusivament a serveis».

La modificació urbanística, aprovada quasi per unanimitat al darrer plenari, ara ha de passar pels tràmits habituals. La previsió és que entri en vigor durant la segona meitat del 2015.

Text: Nova Ràdio Lloret