En perill 12 ocupacions de la fàbrica tèxtil Unitex, situada a Massanes

Imatge de l'assemblea celebrada ahir a Hostalric

Imatge de l’assemblea celebrada ahir a Hostalric

Ahir diumenge va tenir lloc a la sala Serafí Pitarra de l’Ajuntament d’Hostalric una assemblea de treballadores i treballadors de l’empresa textil Unitex per debatre les manifestacions realitzades pels responsables de l’indústria, en el sentit de que es projecta el tancament de la secció de telers, on treballen 12 de les 120 persones de la plantilla.

El tancament d’aquesta secció pot acabar amb l’acomiadament d’aquestes 12 persones i que es deixi de produir l’article de teixit de forreria, que des de fa més de 30 anys es fa a la localitat de Massanes, a tocar del terme municipal d’Hostalric. Aquesta secció va ser la que va popularitzar el nom de la fàbrica, coneguda inicialment com ‘La Forreria’. Unitex i l’empresa Trebortex són les dues industries més grans que encara funcionen a la zona d’Hostalric i Massanes, després que la marca Abanderado es va traslladar al Marroc per abaratir costos.

El comitè d’empresa dubta de les intencions reals de la direcció i pensa que estan «deixant morir» aquesta secció amb manca d’inversions, deixadesa i mala gestió.

La majoria de la plantilla creu que la situació a la que s’ha arribat és fruit d’una mala gestió, que podria estar provocada per la mateixa direcció, per justificar una possible deslocalització de la producció a les Borges Blanques, on hi ha una altra fàbrica del grup. A l’assemblea es va acordar demanar una reunió urgent amb la direcció, per a que expliquin per escrit les intencions reals de l’empresa i les argumentin econòmicament.

Segons un comunicat del comitè d’empresa, «no és de rebut que la direcció engegi un procés tan greu com és el tancament d’una secció i el possible acomiadament de 12 persones sense explicar res per escrit als representants dels treballadors. En lloc d’això, la direcció s’està dedicant a pressionar de forma individual als afectats perquè es conformin amb indemnitzacions més baixes del que marca la llei».

A l’assemblea hi van assistir el secretari general de FITEQA-Textil (CCOO) de comarques gironines, José Robles, i el regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament d’Hostalric, Francisco Martínez.

Economia Digital va informar el 21 de novembre de 2013, que «Sedatex facturó 91,6 millones, con leve retroceso del 3%, y declaró un beneficio neto después de impuestos de 3,9 millones, con alza de un 51%. Es de subrayar el volumen de sus recursos propios, que rozan los 50 millones».