L’empresa Més que Pa de Sils, guardonada com a Millor Iniciativa Emprenedora La Selva 2013

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Carles Taberner, Francesc Seras i Salvador Balliu / Foto: Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ah guardonat l’empresa Més que Pa, de Sils, com a Millor Iniciativa Emprenedora La Selva 2013, en un acte que es va fer el dimarts 25 de febrer, a la sala d’actes de l’ens comarcal, i al qual ha assistit l’impulsor del projecte, Francesc Seras.

Aquesta distinció, creada pel Consell fa dos anys i que per tant arribava a la seva tercera edició, pretén distingir el millor projecte empresarial posat en marxa a la comarca durant l’any, d’entr e tots els que s’han assessorat des del Servei de Creació d’Empreses de l’entitat.

En el transcurs de l’acte, Jordi Solà, tècnic del Servei de Creació d’Empreses, ha destacat el caràcter innovador, la capacitat d’adaptar-se a les necessitats socioeconòmiques de l’entorn, la viabilitat tècnica i financera i el potencial de creixement i de generació d’ocupació d’aquest projecte. A banda d’un diploma que l’acredita com a Iniciativa Emprenedora La Selva 2013, el projecte rebrà també un pla de mentoring premium durant tot l’any 2014, amb l’objectiu d’ajudar-lo a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida.

Frances Seras, en el moment de rebre el diploma de mans de Salvador Balliu

Frances Seras, en el moment de rebre el diploma de mans de Salvador Balliu

Aquest pla de mentoring inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en l’estratègia de màrqueting i estratègies de futur i creixement. Les sessions d’ass essorament aniran a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics), amb qui el Consell Comarcal de la Selva col·labora en diferents projectes de suport a l’emprenedoria.

Més que Pa és un projecte impulsat per Francesc Seras, que s’ha especialitzat en el repartiment diari, a primera hora del matí, d’una gran varietat de pans i brioxeria acabats de sortir del forn, directament de l’obrador de la fleca a la bústia que s’instal·la gratuïtament a casa del client, on pot recollir el pa o els dolços encarregats el dia abans per Internet o telèfon. A més de clients particulars, especialment d’urbanitzacions, actualment també distribueix a cases rurals o esdeveniments esportius.

L'empresa reparteix les comandes per les urbanitzacions properes a Sils

L’empresa reparteix les comandes per les urbanitzacions properes a Sils

En el seu parlament, Francesc Seras ha explicat que l’empresa va néixer quan ell estava a l’atur, ara fa un any. Assessorat per l’àrea de Dinamització Econòmica del Consell Comarcal, va veure que hi havia una mancança d’abastiment a les urbanitzacions dels voltants de Sils i va treballar per trobar un proveïdor local, crear una marca empresarial i elaborar el sistema d’entrega del producte, en aquest cas, les bústies.

Tot i que actualment es centra en Sils i el seu entorn, l’empresa ja treballa per ampliar les zones de repartiment i créixer “de manera tranquil•la i endreçada”, ha explicat Seras. A més, i mantenint la filosofia basada en el producte de proximitat, a mesura que els clients li ho demanaven, ha anat incorporant a la seva oferta altres productes, com els derivats làctics (llet, flams o iogurts) i cistelles de fruita i verdura de temporada provinents de granges i agricultors selvatans.

Suport al creixement econòmic

El Consell Comarcal de la Selva va escollir Més que Pa com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any passat d’entre les 300 que es van assessorar des del Servei de Creació d’Empreses de la comarca. D’aquestes, 64 projectes es van constituït com a empresa i han generat 85 llocs de treball, segons va explicar el president del Consell, Salvador Balliu.

A més de Balliu, que va destacar la gran feina que s’està fent des del servei de dinamització econòmica de l’ens comarcal i, alhora, va encoratjar el guardonat a continuar treballant per expandir el negoci a l’àmbit comarcal, hi va assistir el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sils, Carles Taberner. En el seu parlament, Taberner el va felicitar públicament i el va encoratjar a continuar treballant per tal que el seu negoci sigui un referent a la comarca. Així mateix, li va fer entrega d’un llibre que permet conèixer els camins de la vila de Sils, uns indrets que recorre diàriament durant la seves rutes diàries.