El proper diumenge participaran 22 carrosses a la Rua de Carnaval de Blanes

Dissabte hi haurà el III Concurs de Disfresses a la Feina

Carnaval 2013 a Blanes / Foto: JFG

Carnaval 2013 a Blanes / Foto: JFG

Blanes ja ho té tot a punt per viure amb la gresca i disbauxa habituals els actes en motiu del III Carnaval de la Costa Brava Sud, que se celebraran a partir de dissabte. Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció de la Ciutat. El pressupost del Carnaval de Blanes d’aquest 2014 puja a 16.000 euios, mentre que l’any passat va ser de 20.000.

Després que fa uns dies que es van tancar les inscripcions per participar al Concurs i la Rua de Carrosses i Comparses que es farà el diumenge 2 de març –l’acte central per excel·lència d’aquest cicle festiu al municipi-, està previst que participin un total de 20 elements, amb 22 carrosses i comparses, una menys que l’any passat. La major part provenen dels tres municipis que, per tercer any consecutiu, organitzen conjuntament el Carnaval de la Costa Brava Sud, així com de diverses poblacions de Girona i l’Alt Maresme.

Així, n’hi ha 5 que són de Blanes, 3 de Lloret de Mar i altres 3 de Tossa de Mar. La resta de participants de la rua provenen de les següents poblacions gironines i barcelonines: Pineda, Tordera, Riells i Viabrea, Fogars de la Selva, Massanes, Olot i Santa Coloma de Farners. La rua començarà a les cinc de la tarda i farà el mateix recorregut d’anteriors edicions: carrer Jaume I, plaça Solidaritat, rambla Joaquim Ruyra, plaça de Catalunya i passeig de la Marina, on finalitzarà.

Carnaval 2013 a Blanes / Foto: JFG

Carnaval 2013 a Blanes / Foto: JFG

El Concurs de Carrosses i Comparses repartirà tres primers premis per a tres categories diferents: carrosses d’entitats blanenques, carrosses d’altres municipis i comparses en general. Els tres primers classificats de les dues primeres categories rebran com a premi els mateixos imports en metàl·lic: 1.200 euros pel primer, 800 pel segon i 400 pel tercer. Pel que fa a la categoria de comparses, el primer premi és de 600 euros, el segon de 400 i el tercer de 200.

Una altra activitat premiada que hi haurà al cicle festiu de Blanes per tercer any consecutiu és el Concurs de Disfresses a la Feina, que compta amb cinc establiments inscrits. El jurat està previst que faci la visita per destriar la classificació dels guardonats al llarg del dissabte.

Activitats de Carnaval pensades per a tots els públics

El Carnaval de Blanes es concentrarà especialment durant el proper cap de setmana de l’1 i 2 de març amb activitats pensades perquè les gaudeixi públic de totes les edats. Així, a banda del III Concurs de Disfresses a la Feina, el dissabte a la tarda hi haurà tallers, espectacles i animació especialment pensada per a la mainada a l’escenari del passeig de Dintre que s’ha alçat davant de l’edifici de l’Ajuntament. Al llarg de la tarda també s’oferirà una Batucada de Carnaval pels carrers del centre, així com una xocolatada gratuïta a la plaça d’Espanya.

Imatge del concursde disfresses de 2013 / Foto: Ajuntament de Blanes

Imatge del concursde disfresses de 2013 / Foto: Ajuntament de Blanes

D’altra banda, quan es faci fosc hi haurà l’arribada del Rei Carnestoltes seguida per la cercavila que sortirà des de la plaça de Catalunya fins arribar a l’escenari del passeig de Dintre, on el Rei del Carnaval farà el seu pregó a les vuit del vespre. Les dues activitats s’han organitzat comptant amb el suport de l’Associació de Veïns de Valldolig.

Després que diumenge vinent desfili la rua de carrosses i comparses, els actes que es celebraran a Blanes en motiu del III Carnaval de la Costa Brava Sud finalitzaran dimecres de la setmana vinent, 5 de març, amb la celebració de l’Enterrament de la Sardina.