L’incendi forestal de Roses segueix actiu i hauria afectat unes 400 hectàrees

Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal a Roses (Alt Empordà) amb una quarentena de dotacions.

El foc, segons les primeres estimacions, hauria afectat una superficie de 400 hectàrees. Durant tota la nit, tant la tramuntana que bufa a la zona com l’estat en què es troba la vegetació a causa de la sequera han dificultat les tasques d’extinció. Els mitjans aeris encara no s’han pogut incorporar a les tasques d’extinció.

Els Bombers es concentren ara en poder estabilitzar els dos flancs: el dret, per la proximitat de les cases, i l’esquerre, molt llarg i que es podria obrir cap a Cadaqués i el Port de la Selva. Els Bombers treballen intensament per evitar que això succeeixi.

La carretera GI-614, de Roses a Cadaqués, es troba tallada, segons informa el Servei Català de Trànsit.

Col·laboren en les tasques d’extinció efectius dels Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu, així com també unitats de les ADF de la zona.

A causa de l’incendi s’han confinat unes 15 persones de cala Montjoi i 3 de la cala Jóncol, totes elles, de forma preventiva.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya INFOCAT. A conseqüència de l’incendi 17 persones han estat evacuades, 14 estan a l’Hotel Ciutat de Vacances i 3 a l’Hotel Cala Joncols.