21 restaurants participen en les IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes

Suquet de peix

Suquet de peix

Avui comença la novena edició de les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes, que es faran de l’1 al 30 de juny. L’any passat van participar 18 restaurant, xifra que s’incrementa enguany als 21 establiments.

En la darrera edició de les jornades es van servir un total de 560 menús, una xifra molt ben valorada per l’organització. Els preus dels menús van des dels 25 euros el més barat fins els 46 euros persona el més car. Els establiments elaboren una versió d’aquest plat, ja que és una de les receptes de cuina marinera que admet preparacions més variades i amb ingredients diversos. La base és una bona picada, ja sigui fregida o freda, i a partir d’aquí el peix que es faci servir per completar el plat fa que el suquet de cada restaurant tingui un gust diferent.

Els restaurants adherits, i els respectius xefs, són: Ca la Luci (Encarna Jimeno); Can Borrell (Manel Vegas); Can Bruno (Imma Travesa); Can Flores (Pere Povill); Kiku (Kiku); Laia (Rafael Domènech); Cava Nit (Mònica Alemany); Duvet (Bladi); El Mirall (Maria González); El Ventall (Francesc Valiente); Escualo (Alejandro García); Inèdit Lounge & Restaurant (Rafael Villalba); La Balma (Toni Marin); La Llotja de Blanes (David Simón); Las Salinas (Isabel Alves); Racó Sa Palomera (Inés Pascual); Sa Malica – Can Ton (Josep Porcel i Rafaela Gallardo); Sabora Mar (Carlos Membrives); Sentits Lounge Restaurant (Òscar Villà i Guillem Gallego); Sicra’s Lounge (Jordi Sicra); i Sol d’Or (Manuel García).

La presentació de l’edició d’enguany es va fer la passada setmana en la nova sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Blanes. Durant l’acte es va avançar la celebració de la I Quinzena Gastronòmica de la Gamba de Blanes, que tindrà lloc del 15 al 30 de setembre i que servirà per posar en valor el producte estrella del port blanenc: la gamba.