El programa Joves per l’Ocupació 2015-2017 ocupa a quatre joves de Caldes de Malavella

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El programa Joves per l’Ocupació 2015-2017 ha permès ocupar quatre joves de Caldes de Malavella que han realitzat el mòdul d’hostaleria: d’Operacions Bàsiques de Bar i Restaurant.

Un cop finalitzades les pràctiques, aquests quatre joves que han participat en aquesta formació han iniciat un contracte de sis mesos a l’empresa Vichy Catalan i al PGA Golf de Caldes de Malavella respectivament.

Així mateix, hi ha dos joves més que estan realitzant les pràctiques no laborals en diverses empreses d’aquesta població i actualment aquest programa, impulsat pel Consell Comarcal i que està subvencionat pel SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu, ja compta amb la participació de quatre empreses col•laboradores d’aquesta localitat com són: Vichy Catalan, PGA Golf, Hostal Esteve i Balneari Prats.

El programa Joves per l’Ocupació té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com optar a unes pràctiques professionalitzadores. Per això, un cop aquests joves finalitzen el període de formació i de pràctiques, les empreses de la comarca de la Selva tenen la possibilitat de contractar-los amb un contracte laboral subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya(SOC) durant un període de sis mesos.

Al mòdul d’Operacions bàsiques de bar i restaurant que s’ha realitzat a Caldes de Malavella hi ha participat un total de deu joves que varen passar un procés de selecció previ per optar a la formació d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar. Aquesta formació constava d’un total de 210 hores en l’àmbit de l’hostaleria i incloïa els següents continguts: idiomes per a la restauració, protocol i atenció al client, i formació professionalitzadora en l’ofici de cambrer i cambrera. Aquest formació, que va finalitzar el passat 14 d’abril, va comptar amb la col•laboració del Balnearari Vichy Catalan, que va cedir les seves instal•lacions per a la formació pràctica dels alumnes.
El president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha valorat molt positivament aquest programa i més si tenim en compte que ja hi ha quatre joves que han finalitzat les pràctiques no laborals i ja han tingut la seva primera oportunitat laboral en una empresa del mateix municipi.” En aquest sentit, Balliu ha assegurat: “L’oportunitat de formar-se en un àmbit tan específic com és el de la restauració els ha de permetre aprendre un ofici i, en el cas de la nostra comarca, on el turisme és un dels motors econòmics, i també del poble de Caldes, el sector de la restauració és una bona sortida professional.”

A banda d’aquest mòdul que s’ha dut a terme a Caldes de Malavella, el programa Joves per l’Ocupació també s’ha dut a terme a Sils i Lloret de Mar. A Sils s’ha realitzat un mòdul en l’especialització d’Auxiliar de Magatzem, amb un total de deu alumnes, i a Lloret un mòdul d’Hostaleria amb 20 alumnes.

Aquest programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu, ofereix formació a un total de quaranta joves d’entre 16 i 25 anys amb nivells baixos de qualificació i que actualment no estan estudiant ni treballant. Tots ells són joves que es troben en situació d’atur i que estan registrats al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.