La tercera edició del Triatló Vila de Blanes comptarà amb la participació de 600 atletes

Salvador Balaguer

Salvador Balaguer

Demà diumenge 28 d’abril el Club Triatló Blanes celebra la tercera edició del Triatló Vila de Blanes, prova puntuable per la circuït català de triatlons i la lliga de clubs de la Federació Catalana de Triatló, i ho fa homenatjant al seu president i membre fundador, Salvador Balaguer.

Aquesta prova, una de les primeres del calendari del circuït català compta amb una inscripció que voltarà els 600 participants i combina un circuït de natació de 750 metres molt a prop de l’emblemàtica Palomera, un circuït ciclista urbà de 20 quilòmetres i un cursa a peu de 5 quilòmetres des de la Palomera fins a la desembocadura del riu Tordera. Un marc incomparable perquè tan participants com espectadors puguin gaudir del paisatge blanenc.

El Club Triatló Blanes s’avoca en l’organització d’aquest esdeveniment amb gairebé un centenar de membres i voluntaris que dedicaran tot el cap de setmana a fer els preparatius i garantir que la cursa es desenvolupi de la millor manera possible.

Es tracta doncs d’un esdeveniment molt especial per al club i per aquesta raó els integrants del club han decidit que aquesta és la millor ocasió perquè l’actual president del club, el blanenc Salvador Balaguer, deixi per un cop d’estar al capdavant de l’organització i participi en l’esdeveniment per així sumar el seu triatló número 200.

L’any 1997 Salvador Balaguer, Francisco Guerrero , Javier Escoriza i Xavier Marina van reunir-se per fundar a Blanes un club que promogués el que aleshores era un esport molt jove i poc conegut al nostre país, el triatló, un disciplina que reunia natació, ciclisme i cursa a peu.

Després d´haver realitzat algun triatló en solitari, en Vadó, iniciava juntament amb els seus companys de Club el seu període com a triatleta dins el Club Triatló Blanes. Uns temps on dia a dia anaven descobrint les desconegudes facetes del triatló. La falta de mitjans, d´entrenadors, d´informació sobre aquest esport, convertiria cada competició en el lloc on observar, aprendre, posar en pràctica i perfeccionar aquest esport.

En seu currículum hi destaca :
– una tercera posició al Campionat d’Espanya de l’any 2001
– assistència al campionat del món de Madeira amb la selecció espanyola

Acompanyament

Després de 16 anys de pràctica del triatló aquesta temporada arriba a la bonica i envejable xifra de 200 triatlons, una número de participacions que molt pocs triatletes han pogut sumar.

Els seus companys de club com a reconeixement a la seva trajectòria tan com a esportista com a president del club han volgut que per a ell aquesta edició del triatló del seu club sigui molt especial. Així a banda de convidar-lo a participar se li farà un seguiment molt especial que l’acompanyarà en tota la seva participació d’una manera divertida per tal que tots els espectadors el puguin reconèixer i animar i una vegada travessi la línia d’arribada se li farà un petit homenatge.