Sant Jordi 2013 a Blanes

Com és habitual cada vegada que se celebra la diada de Sant Jordi, els carrers de Blanes s’han omplert de parades de llibres i roses a càrrec de diverses entitats, associacions i establiments que habitualment ja venen aquests productes. Centenars de persones han passejat al llarg de tot el dia cercant algun dels dos elements típics d’aquesta jornada, o bé per adquirir els productes d’artesania i altres elements que es podien trobar a les parades.

També s’han pogut veure força grups d’escolars que han aprofitat el bon temps que ha fet avui per anar a donar una volta per les parades de Sant Jordi. Igual que en anteriors diades de Sant Jordi, la Policia Local de Blanes ha tallat circumstancialment el carrer Ample al trànsit rodat durant les hores de major afluència de vianants per major seguretat i tan sols ha permès l’accés del transport públic de viatgers.

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

D’altra banda, per garantir que aquesta mesura no perjudiqués la circulació de vehicles al centre del municipi, dos agents de la Policia Local han estat amatents per resoldre qualsevol situació tant a la confluència del passeig de Mar amb el carrer Ample com a la plaça de Catalunya.

Pel que fa al nombre de parades que hi ha hagut avui a Blanes en motiu de Sant Jordi, l’Ajuntament ha registrat enguany la petició de 47 parades que s’han instal·lat majoritàriament al centre del municipi, tot i que també n’hi havia a d’altres barris com ara a La Plantera, Ca la Guidó o al Port, entre d’altres.

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

La major part de parades, amb un total de 28, estaven organitzades per entitats culturals, juvenils, esportives, socials i del món de la salut. També n’hi havia que estaven regentades per associacions de mares i pares d’alumnes de diversos centres escolars, així com d’escoles bressol i altres ens relacionats amb el món de l’educació que hi ha a la vila. Per últim, cal destacar la participació d’un dels departaments de l’Ajuntament de Blanes, l’Arxiu Municipal, així com les parades que han instal·lat els comerços que habitualment ja es dediquen a vendre llibres i roses.

Exposició dedicada als 10è aniversari de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, a la sala García-Tornel Y/ Foto: JFG - Blanesaldia

Exposició dedicada al 10è aniversari de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, a la sala García-Tornel / Foto: JFG – Blanesaldia