Empleats de la neteja viaria de Blanes rescaten a Sa Palomera un home que s’estava ofegant

rescat_1Els fets han tingut lloc avui divendres pels volts de quarts d’una del migdia, a la platja de la Sa Palomera de Blanes. Tres treballadors de l’empresa Nora, que s’encarrega del servei municipal de neteja i recollida d’escombraries, estaven al passadís d’accés al conjunt rocós efectuant els treballs de rehabilitació dels efectes del temporal de llevant que ha afectat el municipi aquests darrers dies.

Mentre feien la seva feina, els tres operaris han vist com un home es disposava a anar a nedar a la zona on estaven, i s’ha llençat a l’aigua, com sembla ser que sol fer cada dia. Al cap d’una estona, però, els tres homes se n’han adonat que el nedador estava surant a uns 10 o 12 metres de distància de la platja.

D'esquerra a dreta els empleats de Nora Alberto Fortes Ribera, Juan Antonio Fernández Fernández i Manuel Fernández Torralbo

D’esquerra a dreta els empleats de Nora Alberto Fortes Ribera, Juan Antonio Fernández Fernández i Manuel Fernández Torralbo

Al no respondre als crits que li han fet per comprovar si li passava alguna cosa, sense treure’s la roba ni pensar-s’ho dues vegades, s’han llençat a l’aigua dos dels treballadors (José Antonio Fernández Fernández i Manuel Fernández Torralbo), que l’han tret de l’aigua i l’han portat fins a la platja. A continaució, ajudats pel seu tercer company (Alberto Fortes), l’han atès i han situat l’home en posició lateral perquè pogués començar a expulsar l’aigua que s’havia empassat.

Al lloc s’han traslladat una ambulància convencional i una segona de medicalitzada, amb un metge i una infermera. L’equip sanitari ha remuntat i estabilitzat l’home, que presentava símptomes d’ofegament i havia ingerit una gran quantitat d’aigua.

Després que els efectius sanitaris han estabilitzat les constants vitals de la víctima, a un quart de tres del migdia l’han traslladat en ambulància a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Per tant, a partir d’ara caldrà veure com evoluciona durant les properes hores.

Veí de S’Auguer

rescat-2Segons han explicat inicialment diversos veïns i testimonis als efectius d’emergències, l’home a qui han rescatat és Joaquim V.M., de 69 anys i veí del barri de S’Auguer, que té per costum anar a nedar cada dia a la platja de Sa Palomera. Aquesta circumstància ha estat confirmada per la dona de la víctima, que s’ha acostat al lloc dels fets quan l’equip sanitari encara estava atenent el seu home dalt de l’ambulància.

La dona s’ha presentat a l’accés a la platja de Sa Palomera –que estava acotada i controlada per facilitar les tasques a l’equip sanitari- alertada i preocupada perquè, tal i com ha explicat als efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, el seu home no havia tornat a casa com tenia per costum després que havia sortit per anar a nedar.