Junts per Blanes renova el seu compromís amb el sector primari davant l’ampliació de la dessalinitzadora

Els diputats Salvador Vergés i Tònia Batlle van acompanyat ahir Joan Felip, Mònica Rabassa, Jaume Frigola i Teresa Crespo, de Junts per Blanes, a la reunió amb representants de la pagesia blanenca que es veurà afectada quan es realitzin les obres d’ampliació de la dessalinitzadora.

Aquestes obres es preveu que tinguin un cost de 220 milions d’euros i que permetin una producció d’aigua potable de 80 hm3 anuals enlloc dels 20 hm3 actuals.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En el decurs de la reunió, els pagesos han posat en valor que les terres afectades són les més fèrtils i que els danys a futurs conreus que es produiran són permanents. Així mateix, han proposat diverses alternatives que serien menys lesives per al terrenys i assegurarien igualment l’ampliació de la instal·lació.

Salvador Vergés ha exposat la necessitat d’augmentar els metres cúbics d’aigua a Catalunya, atès que el problema de la sequera persistirà i cal treballar activament per pal·liar els seus efectes. Amb tot, s’ha compromès a treballar per garantir una compensació pels danys als pagesos que hauria de ser tenint en compte el criteri de cost d’oportunitat.

El diputat de Junts també s’ha compromès a valorar amb els agents implicats les diferents propostes que s’han posat damunt la taula al llarg de la reunió per valorar-ne la viabilitat i minimitzar, així, l’impacte de l’obra. Vergés ha destacat que cal aplicar el sentit comú i fer possible l’equilibri entre totes les parts.

Durant la reunió han sorgit altres temes que preocupen la pagesia en l’àmbit de la gestió local i el grup municipal n’ha pres nota per treballar-hi i poder-los resoldre.

Junts per Blanes vol fer palès el seu suport, tal i com ja va fer fa un any adherint-se a les al·legacions municipals, al sector primari, el qual és fonamental per Blanes i fa temps que ha entomat el repte de cultivar de manera sostenible.