Milers de persones gaudeixen a Blanes de la Cavalcada de Reis

AFIC Blanes

La Cavalcada de Reis de Blanes 2023 va atreure ahir milers de persones que no s’han volgut perdre l’espectacle. Pels volts de les sis de la tarda un esclat de focs d’artifici ha anunciat el seu inici, que enguany ha arrencat des de la Plaça dels Països Catalans.

Abans que treure-li lluïment, aquest canvi ha permès que el primer tram inèdit del recorregut transcorregués per tot el Passeig de la Marina enllaçant amb la Plaça Catalunya i el Passeig Cortils i Vieta. Per tant, per primera vegada, la Cavalcada ha passat pel costat de l’emblemàtica Roca de Sa Palomera, un dels racons més visitats i apreciats de la ciutat on comença la Costa Brava.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Quan han arribat a la cruïlla amb el Carrer Ample, el recorregut ha estat el mateix que els darrers anys, pel nucli històric, ha cobert a peu el darrer tram, el Passeig de Dintre, i ha arribat davant el Pessebre Monumental. Aquí Melcior, Gaspar i Baltasar han estat rebuts per l’alcalde Àngel Canosa, acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Després de fer la tradicional fotografia oficial amb les autoritats els reis han pujat al balcó de la façana posterior, que dóna a la Plaça dels Dies Feiners.

Des d’aquí l’alcalde ha lliurat a Melcior, Gaspar i Baltasar la clau de la ciutat per facilitar-los la feina que els espera aquesta nit, i després ha vingut la pluja de caramels que s’ha pogut reprendre aquest 2023 després de dos anys de sequera.

AFIC Blanes

Finalment, s’han traslladat al Campament Reial de la Plaça dels Dies Feiners per rebre les darreres cartes i xumets que alguna criatura els ha volgut regalar, i obsequiar tothom amb més caramels. Se n’han repartit una tona sense gluten, vegans, sense colorants i sense gelatina animal.

Un seguici amb més de 300 persones i 34 elements

Sumant totes les persones que han format part de la Cavalcada de Reis desfilant pels carrers de la ciutat, hi ha hagut més de 300 persones que han contribuït a què hagi estat tan vistosa i majestuosa, sobretot pels 34 elements diferents que l’han composat, entre els quals destacaven sis carrosses principals i altres elements complementaris. En tres de les carrosses hi viatjaven Melcior, Gaspar i Baltasar, mentre que la resta eren la del Carter Reial, la dels Regals, i la de les figures d’un gegantí Joc de Muntatge de Blocs.

AFIC Blanes

Pel que fa a la resta d’ingredients, no ha faltat a la seva cita habitual en Lilo, un gegantí gosset de peluix articulat que mesura dos metres i mig d’alçada, i a qui li agrada jugar especialment amb la mainada que es va trobant. La música en directe ha anat a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, així com la sorollosa batucada que ha acompanyat als bufadors de la Colla de Diables.

Novetat d’aquest 2023: un original transport de regals

Una altra de les novetats que ha inclòs l’esdeveniment d’enguany ha estat la incorporació d’un Citroën 2CV com el què fa molts anys ja havia desfilat a la Cavalcada de Reis, representant una coneguda botiga de ‘Can Cazcarro’ on es venien cotxes, però també joguines i bicicletes. Per això, el flamant cotxe carregat de regals ha desfilat envoltat de les bicicletes que –en aquest cas, si- ja solen formar part de la cavalcada.

La idea que desfilés aquest vehicle dels anys 60—70 ha estat una manera de recordar un dels elements que fa més de mig segle ja formava part de la Cavalcada de Reis a Blanes. Simbolitza per a molts blanencs i blanenques la il·lusió que en el seu temps significava la botiga de ‘Can Cazcarro’, on els Reis d’Orient hi acudien força pels seus regals. La regentava en Joan Cazcarro, qui vivia amb molta il·lusió aquesta festa. Per això, s’ha volgut recordar aquest bocí de la història recent.

Xanquers, Fanalets, salabrets i malabaristes també han contribuït a donar-li l’adequat toc de màgia, llum i color que sempre ha tingut la Cavalca de Reis de Blanes. Cal dir que la seva organització ha anat a càrrec del Departament de Cultura i Festes amb el suport de diverses associacions de veïns i entitats culturals, així com d’altres departaments de l’Ajuntament de Blanes, entre ells els Serveis Municipals, Policia Local i Protecció Civil.