El Consell Comarcal de la Selva rep 2,8 M€ per a la promoció turística de la Selva interior

El Pont del Dimoni / Ajuntament de Maçanet de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha rebut una subvenció de 2,8 milions d’euros per a la realització del Pla de sostenibilitat turística en destinació a la Selva Interior.

El projecte s’ha presentat a la convocatòria extraordinària 2022 de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, de la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya i dels fons Next Generation Unió Europea.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’objectiu de la candidatura «PSTD la Selva interior», presentada a la categoria de territori rural amb identitat turística, és potenciar els recursos naturals i patrimonials de la Selva interior que permeti reforçar i consolidar la destinació amb una oferta de qualitat, diversificada i complementària del turisme del litoral.

El projecte consta de 17 actuacions que giren entorn del turisme actiu (senderisme i cicloturisme), de la digitalització del patrimoni i de la seva promoció.

El pressupost global i concedit ascendeix a 2.818.170 d’euros, amb un percentatge de cofinançament per part dels fons NGUE del 100%. El període d’execució de les actuacions és de tres anys, concretament es durà a terme de l’any 2023 al 2025.

Els participants en el projecte són el Consell Comarcal de la Selva, com a entitat executora, i 14 municipis de la Selva interior (Amer, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Osor, Sant Hilari Sacalm, Sils i Vidreres) i amb la col·laboració de l’Associació de Turisme de la Selva.

En total, Catalunya gestionarà 83 milions d’euros dels fons Next Generation: 76 milions dirigits a 17 destinacions catalanes i prop de 7 milions per a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball.

Aquest any 2022, la Generalitat de Catalunya ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques rurals i la destinació turística urbana amb les subcategories següents: espais naturals, territoris rurals amb identitat turística, destinacions rurals costaneres, gran destinació urbana, destinacions urbanes i ciutats amb identitat turística.