La regidora Rosa Aladern deixa Blanes en Comú Podem

La regidora Rosa Aladern

La regidora de l’Ajuntament de Blanes Rosa Aladern Gusi va comunicar ahir al consistori blanenc que deixa de formar part del grup municipal de Blanes En Comú Podem. Aladern va presentar una instància al registre de l’Ajuntament de Blanes on informava d’aquesta decisió.

En la petició registrada s’explicita que sol·licita la baixa del grup municipal al qual estava adscrita des del principi d’aquest mandat, i demana que sigui acceptada com a regidora no adscrita. En la instància, Rosa Aladern detalla que les raons que l’han empès a prendre aquesta renúncia són, textualment: «Davant de les desavinences amb el grup municipal on sóc adscrita, Blanes en Comú Podem».

La seva decisió es recollirà al proper ple municipal convocat pel consistori, que precisament tindrà lloc d’aquí a dos dies, el dijous 27 d’octubre. Serà llavors quan se n’haurà de donar compte. Amb aquesta renúncia ja són quatre el nombre de regidors i regidora que han deixat el seu grup polític municipal durant l’actual mandat, que es va encetar el juny del 2019.

Els primer en fer-ho va ser José Morcillo el maig del 2020, i el març d’aquest 2022 ho va fer Sergio Atalaya. Tots dos pertanyien al grup municipal de Ciutadans. Per últim, el tercer regidor que ha passat a ser no adscrit és Mario Ros, qui ho va comunicar el passat mes de setembre.

Independent en la llista dels Comuns blanencs

Rosa Aladern Gusi va concórrer a unes eleccions municipals per primera vegada l’any 2019, com a número dos de la llista de Blanes En Comú Podem, tot i que ho va fer com independent, sense pertànyer a cap agrupació política. Va entrar com a regidora a l’Ajuntament de Blanes aquell mateix any, en l’actual mandat que finalitzarà l’any vinent.

Empresària del món turístic i hostaler de professió, posteriorment a prendre possessió del seu càrrec com a regidora Rosa Aladern va ser nomenada tercera tinenta d’alcalde. Les seves àrees de govern han estat les d’Enginyeria, Residus i Neteja, Obra Pública i Urbanisme, fins el trencament del pacte de govern, el passat mes d’agost.