Blanes organitza diverses accions amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Masclista

Ajuntament de Blanes

Els efectius dels Serveis Municipals han instal·lat aquest divendres uns simbòlics ‘paraigües feministes’ a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes.

Representen l’aixopluc del moviment de suport cap a les dones que pateixen o han patit violències masclistes. Sota aquest simbòlic aixopluc, durant els propers dies Blanes viurà una dotzena d’activitats amb motiu del 25 de Novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Ja fa dècades que aquesta població selvatana es caracteritza per plantar cara a aquesta xacra social, i enguany s’han organitzat fins a 12 activitats que tindran lloc al llarg dels propers dies, i que culminaran el 30 de novembre. Les activitats estan organitzades pel Servei de Polítiques d’Igualtat, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Nau4, l’Àrea de Joventut i la Biblioteca Comarcal de l’Ajuntament de Blanes, així com la Plataforma de Dones de Blanes, l’Associació de Dones Emprenedores i l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa.

Actes Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista

Els ‘paraigües feministes’ i la pancarta reivindicativa contra la violència masclista que també s’ha instal·lat avui es completarà activament cada nit amb la il·luminació de color lila que tenyirà cada nit la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. Sota aquest aixopluc s’aniran succeint durant els propers dies bona part de les activitats que s’han organitzat al municipi, repartides a diferents indrets.

La primera acció tindrà lloc diumenge vinent a les 12 del migdia al Passeig de Dintre, davant la l’edifici consistorial, organitzada per la Plataforma de Dones de Blanes amb la col·laboració de l’Associació de Dones Emprenedores i l’Ajuntament de Blanes. L’acte quedarà centrat en la lectura d’un manifest elaborat per la plataforma, completat amb les intervencions poètico-musicals del grup blanenc ‘Tres Voltes Rebel’.

La següent activitat s’emplaça pel dimecres 24 de novembre, la vigília del dia internacional, amb el punt d’informació que instal·larà al Passeig de Dintre. Es tracta d’un Punt d’informació sobre Violència Psicològica, organitzat per l’Àrea de Joventut amb la col·laboració de l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa.

Actes del dijous 25 de Novembre, el Dia Internacional

El dijous 25 de Novembre, coincidint amb la jornada del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, hi haurà diverses activitats durant tot el dia. La primera començarà a les 10 del matí, quan s’instal·larà un Punt Lila d’Informació sobre la Violència Masclista a la Plaça d’Espanya, i a la tarda Nau4, el Casal Jove de Blanes, allotjarà dues activitats més.

A partir de les 5 es projectarà el vídeo ‘Dins l’iceberg’, elaborat per l’Àrea de Joventut, Nau4 i el Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes. Recull eloqüents testimonis que comparteixen situacions de violència masclista viscudes en primera persona.

Tot seguit, a les 6 de la tarda, Nau4 seguirà allotjant una nova activitat, en aquest cas una sessió de teatre interactiu: ‘L’equilibri és cosa de dos (La Nava Va)’, i a 2/4 de 7 de la tarda hi haurà l’acte institucional de l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones. Quedarà centrat en la lectura del ‘Manifest Institucional’ al Passeig de Dintre, davant la façana principal de l’Ajuntament tenyida de lila, i amb l’aixopluc dels ‘paraigües feministes’.

L’endemà divendres els actes seguiran a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on s’oferirà la xerrada ‘Som més que un cos’ a 2/4 de 6 de la tarda, a càrrec del Servei de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Tractarà sobre els altres tipus d’opressió que pateixen les dones, la violència estètica, i es completarà amb la projecció del vídeo ‘Dins l’Iceberg’.

Finalment, el dimarts 30 de novembre la Sala de Plens de l’Ajuntament allotjarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda una nova activitat. En aquest cas es farà una xerrada sobre prevenció, detecció i intervenció a les violències masclistes, completada amb la projecció del vídeo ‘Dins l’iceberg’. Val a dir que, paral·lelament a tot aquest seguit d’activitats, de dilluns a divendres es penjaran recomanacions de sèries i pel·lícules, documentals sobre violència contra les dones a @nau4_espaijove, organitzat per Nau4 i Joventut.