Comença a Blanes la campanya de vacunació contra la grip

Ajuntament de Blanes

Avui, 25 d’octubre, Blanes enceta la campanya de vacunació contra la grip 2021. A diferència de l’any passat, en què es va organitzar una distribució massiva durant quatre setmanes aquest any les vacunacions que es facin fora dels ambulatoris es concentraran única i exclusivament al local de Mas Enlaire.

Es tracta del local que utilitza l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. El públic a qui està adreçada la campanya antigripal són les persones majors de 60 anys i col·lectius vulnerables.

L’equip que administra les vacunes –tant les antigripals com les COVID- ha estructurat l’activitat durant aquesta darrera setmana d’octubre de la següent manera: 

                                     Vacunes Antigripals         Vacunes COVID
Dilluns i Dimarts              15 a 18 h                            18 a 19 h
Dimecres, Dijous
i Divendres                          9 a 12 h                            12 a 13 h

Per poder vacunar-se contra la grip cal demanar cita prèvia, llevat que es tracti d’una persona major de 70 anys. En aquests darrers casos se’ls citarà des del mateix ambulatori per agendar el dia i hora de l’administració del vaccí.

Segons va avançar la setmana passada el Departament de Salut, la idea és que als majors de 70 anys també se’ls injecti la dosi addicional contra la COVID, una a cada braç per compensar la possible pèrdua d’anticossos que s’hagi pogut produir.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip. També està destinada a persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com per exemple els professionals de la salut.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre, i de fet l’any passat la campanya antigripal es va fer del 19 d’octubre al 10 de novembre. Tot i així, cal recordar que la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l’efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants.

Segons els entesos, l’any passat la incidència de la grip va caure força gràcies a l’ús majoritari de la mascareta, però aquest hivern les projeccions indiquen que hi haurà un empitjorament. Tot i que no s’arribi als nivells previs a la pandèmia, el comportament de la grip en zones de l’hemisferi sud fa pensar que hi haurà un creixement de la seva repercussió aquí.