Rebuig a Blanes als atacs contra la llibertat sexual amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTi+

Avui, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, l’Ajuntament de Blanes ha renovat un any més la seva adhesió a aquesta jornada reivindicativa. Ho ha fet amb una concentració que ha tingut lloc al migdia davant la façana de l’edifici consistorial que ha inclòs la lectura d’un manifest.

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, i alguns regidors del consistori blanenc. Ara bé, l’excepcionalitat de l’acte ha estat la persona que s’ha encarregat de culminar la lectura del manifest, la futbolista blanenca jugadora del primer equip femení del FC Barcelona, Melanie Serrano.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Melanie Serrano s’ha afegit així, coincidint amb un dia tan assenyalat, a les persones públiques del món de l’esport, la política, la cultura, l’espectacle o qualsevol altre àmbit que han declarat obertament la seva orientació sexual donant suport a l’acte de manera activa. Val a dir que la lectura del manifest s’ha fet davant la façana principal del consistori blanenc, que aquests dies llueix una pancarta al·lusiva al 28-J, així com dues banderes amb els colors de l’arc de Sant Martí, que simbolitza la lluita pels drets LGBTI+.

Blanes amb l’orgull LGBTI+ i els seus drets

El manifest recorda en primer lloc que la celebració del 28-J es va fer per primera vegada a Catalunya fa 44 anys, lamentant que malgrat faci tant de temps encara quedi molta feina per fer per aconseguir una societat igualitària on no es discrimini a ningú per la seva orientació sexual. Segueix que, amb la pandèmia, s’han evidenciat les mancances socials i de recursos institucionals que hi ha en aquest àmbit, recordant les nombroses agressions físiques i verbals que s’estan produint.

En aquest sentit, s’ha recordat que a Catalunya són al voltant d’un centenar les denúncies que s’han fet des de principis d’aquest 2021: “Sembla estrany que en el segle XXI surtin veus més pròpies de les dictadures i del pensament reaccionari (…) També ens han d’alertar els forts atacs contra la llibertat sexual en tots els països, els discursos d’odi que provenen de formacions polítiques de la ultradreta i que no ens podem permetre ignorar, perquè no s’ataca només a un col·lectiu determinat, s’ataquen tots els drets humans i la llibertat”

Per això, el text continua fent una crida a rebutjar qualsevol manifestació d’homofòbia. Per aconseguir-ho, remarca que cal començar per la base: “Des de l’escola, des de la família, des de les institucions per caminar cap a una societat diversa sense discriminació, on ningú tingui por de mostrar-se com és”.

El darrer paràgraf del manifest és tota una declaració d’intencions, tant en nom del col·lectiu LGBTI+ com del propi Ajuntament de Blanes: “Les persones LGBTI+ no estan disposades a fer ni un pas enrere, no volen tornar a l’armari, perquè estan orgulloses de ser com són i mostrar-se com són. Són com qualsevol persona del nostre entorn. Per això, l’Ajuntament de Blanes s’adhereix amb orgull a aquesta celebració i es compromet a seguir treballant a favor dels drets d’aquest col·lectiu amb totes les eines de què disposa”.

Taula Informativa del Servei d’Atenció Integral (SAI) de Blanes

La jornada d’aquest 28-J s’ha completat amb la instal·lació d’un Punt d’Informació SAI que s’ha fet al llarg de tot el matí a la cèntrica Plaça d’Espanya. El Servei d’Atenció Integral (SAI) de Blanes es va posar en marxa precisament ara fa tres anys, una setmana abans de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, i va ser possible gràcies a la signatura d’un conveni entre la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat i l’Ajuntament de Blanes.

El SAI de Blanes té com a principals objectius visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI, així com donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més a més, impulsa el treball en xarxa, elabora informes sobre la situació de les persones LGTBI en aquest municipi, dissenya estratègies de sensibilització, i estableix canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de LGTBIfòbia.

Fotos: Ajuntament de Blanes