Presentació de la nova editorial blanenca ‘entreDos’, especialitzada en llibre infantil i juvenil

La nova editorial blanenca ‘entreDos’, especialitzada en llibre infantil i juvenil, es va donar ahir a conèixer a la Biblioteca Comarcal de Blanes, precisament en l’equipament cultural de la ciutat que més feina fa per divulgar la lectura entre els més petits.

La presentació es va fer coincidint amb la Diada de Sant Jordi, tot i que de fet es va constituir el febrer del 2020 i els primers llibres es van distribuir a les llibreries a l’octubre. La nova editorial neix amb l’empenta necessària com per garantir històries i aventures dedicades a aquest públic durant molt de temps.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La presentació d’aquest passat divendres va anar a càrrec de Nuri Torrelles, qui va parlar en nom de les tres sòcies fundadores, un equip que completen Cristina Concellón i Teresa Planas. Són tres professionals que es defineixen com apassionades de la literatura infantil i juvenil. Han decidit treballar plegades en aquest projecte al qual hi dediquen una atenció especial, ja que pensen que els llibres són objectes meravellosos que cal mimar fins al darrer detall perquè esdevingui, en definitiva, en un tresor.

Torrelles va explicar que l’editorial va néixer amb la voluntat de fer arribar a les nenes i als nens llibres on la història que se’ls explica i les il·lustracions que les acompanyen els desperti la passió per la lectura. Tot i que tenen clar que no es tracta d’un repte fàcil d’aconseguir, aquesta dificultat abans que desanimar les esperona encara més, havent-se abocat amb una energia que no sembla tenir aturador.

El seu objectiu, doncs, és emocionar, fer pensar, activar la imaginació, crear misteri, compartir, despertar la consciència als més joves sobre els canvis que s’estan produint al món, implicant-los i commovent-los perquè esdevinguin proactius. La idea és donar llum a històries amb pretensió, i precisament perquè es vol forjar la comunió que sorgeix entre un conte, una història, i el seu lector, varen pensar batejar l’editorial amb el nom ‘entreDos’.

Es tracta de fer perdurar un viatge que comença quan els adults llegeixen llibres als infants i continua més tard a l’escola amb els i les mestres. Quan un nen o una nena posa atenció en allò que passa al conte que té entre les mans, arribar a descobrir noves situacions i noves emocions. Deixa de banda la visió egocèntrica de les coses i pot entendre què està passant al seu voltant.

En aquesta línia, ‘entreDos’ cuida molt les seves publicacions, tant pel que fa al contingut com al continent. Per això, treballen amb els millors professionals de Catalunya, i també viatjaran en el temps per recuperar bons clàssics de la literatura infantil i juvenil. Fins al moment han publicat Truman, En Gripau i en Gripere són amics, En Gripau i en Gripere van plegats, La Carlota i el Sentit de la Vida, i el Calendari de les Verdures 2021.

Fotos: Ajuntament de Blanes