Blanes viu la Diada de Sant Jordi amb llibres i roses al carrer

La ciutat de Blanes està vivint aquest divendres una Diada de Sant Jordi al carrer, si bé sense l’habitual bullici que proporcionaven les parades d’entitats i centres educatius que venien llibres nous i de segona mà i roses, que s’instal·len al nucli antic i repartides arreu de la vila.

Com que es tracta d’evitar aglomeracions, les úniques parades autoritzades per avui són les dels establiments que es dediquen comercialment a la venda d’aquests dos típics productes de la diada.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En general, totes les llibreries de Blanes han optat per muntar una parada al carrer amb les darreres novetats en ficció i no ficció, procurant en tot moment guardar la distància de seguretat, i amb la obligatòria mascareta. En cas que entressin dins dels locals, també se’ls recordava quin és l’aforament màxim que poden acollir amb cartells i de viva veu.

Per contra, en general les floristeries no tenien parades al carrer, més enllà de les flors i plantes que ja solen estar exposades de manera habitual al seu exterior. Aquí també es recorda que cal mantenir la distància i esperar a l’exterior dels establiments en cas que dins ja s’hagi arribat al màxim aforament. Des de primera hora del matí ja s’han pogut veure cues en llibreries i floristeries, i de fet al migdia més d’un local ha hagut d’anar a buscar més gènere perquè l’havia esgotat.

Fira del Llibre Usat a la Biblioteca Comarcal

Aquest any la pandèmia ha obligat a suspendre una de les activitats que cada Sant Jordi omplien el nucli històric de Blanes de parades de llibres i roses regentades per entitats. Ara bé, hi ha hagut en canvi un esdeveniment que s’ha anat mantenint al llarg dels anys de manera intermitent, però continuada.

Es tracta de la ‘Fira del Llibre Usat’, que aquest 2021 s’ha recuperat de nou per novena edició no consecutiva, i que ja ha esdevingut una tradició pels usuaris i usuàries d’aquest servei cultural. Amb l’únic requisit d’haver de mostrat el carnet de la Biblioteca Comarcal, els lectors s’han pogut endur de manera gratuïta un o dos llibres, així com DVDs, de la taula que estava exposada al vestíbul, a mig camí entre l’interior i l’exterior.

La primera edició de la ‘Fira del Llibre Usat’ es va fer l’any 2010, i el seu objectiu és celebrar amb els usuaris i usuàries la festa del llibre per excel·lència: Sant Jordi. Els llibres que s’han regalat provenen de donatius realitzats a la Biblioteca Comarcal, però que no han passat el procés de selecció. Això no vol dir que no estiguin en òptimes condicions, i per tant suposen moltes vegades autèntiques troballes entre els lectors que cerquen a la taula de segona mà.

La ‘9a Fira del Llibre Usat’ ha obert les seves portes al matí i ha plegat parada al migdia, per tornar a obrir de nou aquesta tarda i fins al vespre, quan tanqui la Biblioteca Comarcal. Aquest migdia, entre els qui s’han firat a la recerca d’un llibre o un DVD, han estat l’alcalde, Àngel Canosa, així com la tinenta d’alcalde de la Biblioteca i el regidor de Cultura, Marina Vall·llosada i Albert Sanz, respectivament, que han aprofitat l’ocasió per mirar i remenar com la resta del centenar d’usuaris i usuàries del servei que també s’han firat al llarg del matí.

Fotos: Ajuntament de Blanes