Inaugurada a Blanes l’exposició del Concurs de Murals Sant Jordi 2021

Casa Saladrigas ha posat en marxa aquest divendres, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, una exposició que no compta amb precedent, única en la seva espècie. Es tracta dels 300 dibuixos que participen al 34è Concurs de Murals de Sant Jordi 2021, la segona edició confinada d’un esdeveniment multitudinari que, a causa de les mesures de prevenció de la COVID, ha hagut de reinventar-se.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Han participat 1.500 nens i nenes que han confeccionat 300 dibuixos dividits en grups d’entre 4 i 6 alumnes, i que estudien el cicle mitjà d’educació primària (3er i 4rt) i el cicle superior d’educació primària (5è i 6è). Estudien arreu dels 10 centres escolars, tots els públics i concertats que hi ha actualment al municipi, inclosa l’Escola d’Educació Especial Ventijol.

Per celebrar la posada en marxa, al no poder-se fer una celebració amb els cànons habituals, la inauguració confinada ha consistit en una simbòlica fotografia de grup en una de les vuit sales de Casa Saladrigas que allotgen les creacions. L’han encapçalat l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, acompanyats de representants de les escoles participants.

En circumstàncies normals, aquest proper dissabte o l’anterior s’hagués convocat a tots i totes les participants a una jornada matinal que s’allotja al Passeig de la Mestrança, perquè pintessin murals de grans dimensions disposats perquè hi deixessin volar la imaginació. L’any passat ja es va haver de fer la 1a edició confinada convidant a què pengessin els seus dibuixos a Instagram.

Aquest 2021 la 2a edició confinada ha fet un pas qualitatiu endavant, i enlloc que els nens i nenes anessin a pintar al passeig, el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha dut el concurs a cada centre escolar. A principis de mes van repartir-los els suports en cartró ploma on havien de dibuixar, i la setmana passada es van passar a recollir per començar el lent i laboriós muntatge de l’exposició.

El resultat és absolutament trencador, i ha omplert de coloristes creacions totes les parets que habitualment allotgen les exposicions que es fan a Casa Saladrigas. La major part de dibuixos estan dedicats a la Llegenda de Sant Jordi, o bé als tres elements típics d’aquesta Diada: el llibre, la rosa i els enamorats.

Una altra temàtica recorrent ha estat la Covid-19, sovint dibuixant centres hospitalaris, personal sanitari, les vacunes, o bé una recreació del bitxo en qüestió. En alguns casos fins i tot es fa una simbiosi de tots dos arguments: Sant Jordi enlloc de derrotar el drac i poder salvar a la princesa, venç la Covid-19 i salva la Humanitat.

L’exposició es podrà visitar a Casa Saladrigas fins el proper 23 de maig, i promet no deixar indiferent als espectadors per la impactant barreja de colors i estils que mostra. Estan aplegats per centres escolars perquè sigui més fàcil reconèixer-los, i durant els propers dies es comunicarà el resultat del concurs. L’horari de visita és el següent: als matins de dimarts a dissabte des de les 10 fins la 1 del migdia, i a les tardes de dijous a dissabte des de les 5 fins les 8 del vespre.

Fotos: Ajuntament de Blanes