Blanes ha recuperat avui el popular Mercat dels Teixits de tots els dilluns amb el 100% de les parades

Aquest matí Blanes ha recuperat una de les activitats més populars amb què compta al llarg de l’any: el ‘Mercat dels Teixits’ que cada dilluns es munta al Passeig de Mar. Es tracta d’una de les activitats foranies més fidels, ja que acostuma a muntar-s’hi sigui laborable o festiu.

El mercat s’ha recuperat amb el 100% de les parades, unes 150, que han tornat a arrenglerar-se a la franja marítima del municipi blanenc des de primera hora del matí i fins al migdia.

A diferència d’altres mercats ambulants del territori, a Blanes han retornat el 100% de les parades, ja que hi havia moltes ganes de reprendre l’activitat després de mesos de no poder venir a causa de les mesures de prevenció de contagi per la COVID-19. Precisament en aquest darrer sentit, abans de tornar l’Ajuntament de Blanes ha estat tractant amb els paradistes la nova distribució que calia fer per adaptar-se a la normativa transitòria de seguretat.

El retorn de la popular activitat, que també instal·la parades al costat del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, a la Plaça 11 de Setembre, ha comptat amb una animada afluència de públic, malgrat el dia no acompanyava gaire. Aquest mercat, en condicions normals, no tan sols el sovintegen els blanencs i blanenques, també compta amb força visitants que hi acudeixen des dels pobles dels voltants i inclús de més lluny, des de la Catalunya Nord.

Més espai per complir les mesures de seguretat per la covid-19

Per complir les mesures de seguretat, les parades s’han alineat havent ampliat l’espai d’ocupació respecte el què solien fer habitualment. D’aquesta manera, han abastat des del Passeig de la Mestrança, a tocar amb el Port, fins el Passeig de S’Abanell, a la zona sud de la façana marítima de Blanes, i també se n’han posat a la Plaça dels Països Catalans.

Calia ampliar l’espai d’ocupació si es volia respectar la principal mesura de seguretat, de manera que entre parada i parada hi ha hagut dos metres de separació. D’aquest tema n’ha parlat avui al matí l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb el representant del Mercat dels Teixits, Martí Púbill, ja que algunes paradistes han hagut de traslladar-se de la seva habitual ubicació per poder complir amb la distància de seguretat.

La redistribució del lloc que han ocupat les parades ha requerit un intens treball previ que finalment ha donat els seus fruits avui al matí, amb la instal·lació al llarg de tot el Passeig de Mar. Els paradistes també han complert la resta de normes de seguretat i higiene que se’ls havia indicat prèviament a través de sengles circulars lliurades per l’Ajuntament de Blanes.

Tanmateix, els responsables de les parades han vetllat per ajudar als clients a aquest mutu compliment. Per això s’han instal·lat cartells recordatoris amb aquest objectiu, com per exemple la obligatorietat de portar mascaretes de protecció, i evitar que els compradors i compradores toquin els productes: han d’esperar que els paradistes els hi ho ensenyin.

Fotos: Ajuntament de Blanes