Tossa, amb residència geriàtrica vestida de verd

Ajuntament de Tossa de Mar

La residència geriàtrica Túrsia de Tossa, amb 35 usuaris residents i 29 treballadors, 4 dels quals confinats amb els usuaris residents des de l’inici de la pandèmia sanitària, continua essent un geriàtric “verd”, és a dir, sense casos de Covid-19.

L’alcaldessa de Tossa, Imma Colom, afirma que “ha estat gràcies a l’esforç titànic dels professionals del geriàtric, sempre al peu del canó d’ençà que la direcció, ja a la segona quinzena de gener, va començar a alertar de la situació que veia a venir. Tots a una i amb total suport de l’equip mèdic de referència que, sota el seu criteri, va derivar usuaris residents a l’hospital, sense cap discriminació d’edat, quan ho va creure necessari per a qualsevol patologia que tenien”.

“Ara més que mai, aquell col·lectiu que la societat mirava de reüll s’ha de posar sobre la taula i valorar la tasca que fan cuidant i protegint els nostres avis, una feina molt poc reconeguda i no poques vegades ingrata amb unes condicions laborals precàries. Com a alcaldessa, em sento orgullosa que hagin vestit de color verd la residència geriàtrica de Tossa i espero que la desescalada es faci de la millor manera”, afegeix Colom.

I és que a partir d’avui dilluns, amb l’entrada a fase 2 del desconfinament, es permeten les visites al centre amb una sèrie de restriccions a complir. Així, la visita pot durar un màxim de 30 minuts i només un familiar per usuari resident.

De moment, no es pot tocar, donar abraçades i petons als usuaris residents i s’ha de mantenir una distància de 2 metres. Amés, s’ha de portar mascareta quirúrgica i guants. Els guants han de ser nous i es posaran just abans de fer la visita. La residència geriàtrica proporcionarà gel per fer el rentat de mans. Per últim, un professional estarà pendent que es compleixin les normes de visita.