Obre l’oficina de l’AMIC Blanes amb serveis mínims

Aquest dilluns s’ha reprès el servei de informació, tramitació, sol·licituds i consultes de manera presencial i oberta al públic a les dependències de l’Oficina Municipal d’Atenció Integral Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes (AMIC).

Per això, les portes de l’edifici consistorial s’han obert de nou aquest dilluns al matí després que fa dos mesos es van haver de tancar a causa de les mesures de confinament per la covid-19.

Ara bé, l’atenció presencial es fa única i exclusivament a través de cita prèvia, sempre i quan siguin temes urgents. Per agilitzar l’atenció, s’ha habilitat un Punt d’Informació presencial a l’entrada de l’Ajuntament de Blanes, mentre que a l’Oficina de l’AMIC hi ha personal que s’encarrega de l’atenció. D’altra banda, també es pot concertar cita prèvia al número de telèfon 972 379 320 i per internet.

L’Oficina de l’AMIC, situada a la Planta Baixa de l’edifici consistorial, torna a atendre presencialment des d’avui en el seu horari habitual: des de les 8’30 fins a les 14’30 h. De moment la obertura de l’AMIC és amb serveis mínims, i properament s’hi anirà afegint més personal. Totes les persones que accedeixen a l’edifici consistorial han de seguir unes estrictes mesures de seguretat que s’han reprès amb la reobertura de les dependències municipals.

Mesures de seguretat 

Una de les mesures més bàsiques que s’ha implementat a l’edifici consistorial per prevenir el contagi de la COVID-19 és l’establiment d’un circuit de seguretat de les persones que entren a l’edifici central de l’Ajuntament de Blanes. Només hi ha un únic punt d’entrada i un únic punt de sortida a partir d’ara i fins a que les fases de desconfinament ho recomanin.

Només es pot accedir a l’edifici per l’entrada principal del Passeig de Dintre. Tot just entrar al hall, hi ha un Punt d’Informació per atendre als visitants, que han de mantenir una distància de seguretat marcada al terra. Quan accedeix a l’interior de l’Oficina de l’AMIC, entra per la porta principal a tocar del Passeig de Dintre i, quan acaba el tràmit surt per la part posterior de l’edifici, que dóna a la Plaça dels Dies Feiners. Així és, llevat de les persones amb mobilitat reduïda, que podran sortir per davant per la impossibilitat de fer-ho per les escales del darrera.

A l’interior de l’Oficina de l’AMIC s’ha reprès l’activitat d’avui amb sengles mampares que s’han instal·lat en les taules d’atenció presencial que hi ha a la sala més gran d’aquest servei. Tanmateix, el personal de l’Ajuntament de Blanes està proveït de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic, un líquid que es posa igualment a l’abast dels i les visitants que accedeixen a les dependències municipals perquè comptin amb les adequades mesures de seguretat per evitar el contagi de la COVID-19.

La reobertura de l’edifici central de l’Ajuntament de Blanes també ha significat la continuació de les mesures que ja es van posar en marxa a mitjans del passat mes de març, coincidint amb l’inici de la pandèmia. L’escala per pujar a les plantes superiors de l’edifici consistorial està limitada únicament al personal municipal, i només hi podran accedir aquells i aquelles visitants a qui s’hagi citat prèviament i que comptin amb el corresponent permís.

Incorporació gradual de la resta de departaments de manera presencial

Amb la posada en marxa física de l’Oficina de l’AMIC que s’ha fet avui dilluns es marca el punt d’inici per a la gradual incorporació de la resta de dependències de l’Ajuntament de Blanes que també ho passaran a fer de manera presencial. La immensa majoria de serveis i funcions del consistori blanenc s’han continuat fent online mitjançant teletreball.

Així ha estat, llevat de la Policia Local, Protecció Civil, Acció Social, Hisenda, Alcaldia i Comunicació, que han seguit treballant presencialment durant aquests dos primers mesos de l’Estat d’Alarma, alguns d’ells a porta tancada. Ara l’objectiu és que es vagin incrementant la resta de departaments i àrees de treball que també estaran presencialment als seus llocs de treball i aniran reprenent l’atenció al públic gradualment.

Aquest matí, abans d’obrir de nou les portes de l’Ajuntament de Blanes, s’han estat fent els darrers retocs del sistema. Coincidint amb aquest instant l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha adreçat als membres del personal del consistori –tant els de l’Oficina de l’AMIC com els que avui han fet els últims retocs i supervisions- per agrair-los la tasca i afegir-se al desig que es reprengui la tan desitjada ‘nova normalitat’.

Fotos: Ajuntament de Blanes