Comença el repartiment de mascaretes a les estacions d’autobusos i tren de Blanes

Ajuntament de Blanes

A les sis del matí d’aquest dimarts ha començat el repartiment de mascaretes per protegir-se de la Covid-19 que s’estan lliurant als treballadors i treballadores de serveis no essencials que des d’avui s’estan incorporant a la feina i agafen transport públic.

Sota coordinació de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, aquest matí s’ha repartit aquest material a l’estació d’autobusos i a l’estació de tren.

Val a dir que en aquest darrer indret el repartiment s’ha estat fent al vestíbul de l’estació, ja que la validació del tiquet l’han de fer tant els viatgers que pugen al tren en sentit Girona, com els qui han d’agafar un autobús-llançadora per poder continuar Maresme a vall.

S’han encarregat de repartir les mascaretes una desena de persones: voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa, i agents cívics adscrits a la Policia Local de Blanes. Demà dimecres també es farà una nova jornada de repartiment de mascaretes, de nou des de les 6 del matí fins a mig matí.

A la demarcació gironina el repartiment, a banda de Blanes, també s’està fent en dues altres localitats més: Girona i Figueres, i en total es distribuiran 150.000 mascaretes. A Catalunya s’han escollit un centenar de punts repartits arreu del país, en tots aquells indrets on s’ha previst que hi haurà més afluència de persones que vagin a reballar i facin ús del transport públic. El repartiment s’ha fet amb el suport d’agents de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra.

La persones que s’han encarregat de distribuir les mascaretes també en duien una de posada, igual que un altre dels elements més bàsics de protecció: els guants. Els han facilitat la mascareta agafant-la per la goma o bé les han atansat als viatgers perquè l’agafessin directament de la bossa o la capça sense tocar-ne la resta en cap moment per no contaminar.

En alguns casos també s’ha hagut d’explicar com manipular-la, ja que cal agafar-la sempre per les gomes sense tocar la part que va a la boca, identificant la part interna –la que està en contacte amb la boca- de l’externa, que normalment sol ser de color blau o verda per diferenciar. També cal ajustar al nas la peça superior de la mascareta, i comprovar que també tapi fins al mentó.