La Policia Local de Blanes salva la vida d’una dona que corria el perill de dessagnar-se

Ajuntament de Blanes

La ràpida intervenció de la Policia Local de Blanes aquesta tarda ha fet possible salvar la vida d’una dona que corria el perill de dessagnar-se a casa seva. Ha estat ella mateixa, una dona de 81 anys d’edat, qui ha avisat al telèfon d’emergències 112 explicant que li havien rebentat les varius de la cama dreta, i que estava patint una forta hemorràgia.

Ha relatat que estava perdent molta sant, i ha demanat que la vinguessin a atendre al pis des d’on trucava, situat al barri d’Els Pins, alertant també que no estava en condicions de poder anar a obrir la porta d’accés al domicili. Una patrulla de la Policia Local de Blanes ha arribat al cap de pocs minuts a l’immoble i, al veure que no podien obrir la porta pels seus propis mitjans, han accedit a l’interior del domicili de la dona -situat al quart pis- amb l’ajuda del veí del costat, que els ha obert perquè saltessin des del seu balcó al de la víctima, que estava obert.

Els agents han accedit al domicili saltant pel balcó del costat

Un cop a l’interior de l’habitatge on hi havia la dona, els policies han pogut comprovar que havia perdut molta sang i que estava inconscient a causa del xoc hemorràgic. Per això, un dels dos agents ha procedit a taponar-li la ferida i li ha aplicat immediatament un torniquet a la cama dreta per aturar l’hemorràgia.

La sort ha volgut que el caporal que ha atès la víctima, de mutu propi, quan està de servei sempre va provist de material d’atenció sanitària, entre d’altres amb el torniquet amb què ha aturat l’hemorràgia, d’ençà que va participar en un curset d’atenció sanitària d’emergències especialitzat. El fet d’utilitzar material professional també ha facilitat les tasques de la posterior atenció sanitària, ja que es pot calcular el temps que fa que s’ha aplicat el torniquet.

Posteriorment, han arribat al pis efectius dels Bombers de la Generalitat, així com els Sanitaris. Per completar l’atenció mèdica que es requeria, s’ha requerit la presència d’un metge, que s’ha traslladat al domicili amb una ambulància medicalitzada del SEM i un altre auxiliar. Amb les prescripcions adequades, s’ha elaborat el pla d’evacuació perquè la operació es fes en òptimes condicions.

La víctima ha estat traslladada a l’Hospital Comarcal de Blanes

Per poder traslladar la víctima s’ha hagut de fer pel balcó, amb l’ajuda de la cistella i la llitera que utilitzen els Bombers per evacuar les persones ferides, i amb l’ajuda de l’escala telescòpica. Ha estat així com l’han aconseguit baixar fins l’ambulància que esperava al carrer, i des d’allí l’han traslladat a l’Hospital Comarcal de Blanes per continuar el tractament adequat.

La dona ha trucat al telèfon d’emergències 112 quan faltaven pocs minuts per ¾ de 5 de la tarda, i l’operatiu ha finalitzat més o menys una hora més tard, pels volts de les 6 de la tarda. L’emergència ha comptat amb la intervenció d’una patrulla de la Policia Local de Blanes, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, i dues ambulàncies del SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques.